14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManevrele patronului oltenilor pot suspenda fotbalul romanesc din toate competitiile internationale!

Manevrele patronului oltenilor pot suspenda fotbalul romanesc din toate competitiile internationale!

FIFA are puterea sa ne „spulbere“ echipa nationala si formatiile de club dupa ce patronul alb-albastrilor a actionat pe cai neregulamentare in cazul Oprita

Considerind ca a fost nedreptatit de comisiile LPF si FRF in cazul Oprita, Dinel Staicu a ignorat la un moment dat regulamentele federatiei interne si internationale si a decis sa apeleze la instantele civile de judecata.

Daca spunea de la inceput ca asa va face si adauga ca judecatorul desemnat sa se pronunte in scandalul Oprita este din Caras-Severin, atunci toata lumea si-ar fi pariat averile ca Staicu va cistiga procesul. Lucru care, de altfel, s-a si intimplat. Bineinteles ca, respectind hotaririle federale, Oprita a ramas la Steaua si, oricum, cu astfel de decizii cum a fost cea luata de la Caras-Severin, Staicu nu ar fi putut „misca“ vreun jucator nici macar de la o echipa din judet.

Ca sa nu existe discutii, marturisim ca nu excludem ca Staicu sa aiba el dreptate in cazul Oprita, dar, in fotbal, indiferent ca sintem olteni, moldoveni sau dobrogeni, astfel de verdicte se dau exclusiv de comisiile abilitate ale FRF. Si le cam accepti, nu ai ce face, pentru ca nimeni nu te aduce cu forta la fotbal.

Si, pentru ca federatiile nationale nu „inghit“ banii din bugetele tarilor respective, fiind finantate in mare parte de FIFA, ele beneficiaza de o puternica autonomie. Tocmai de aceea, FIFA nu va accepta niciodata ca FRF, spre exemplu, sa fie controlata de vreun ministru sau de vreun procuror din Romania, astfel de incercari fiind amendate drastic.

Plecind de la aceste regulamente internationale, Mircea Sandu a facut joi o declaratie socanta: „Este o fapta grava ce au facut instanta de judecata de la Caras-Severin si acel judecator. Este inadmisibil ca intr-o problema de natura sportiva sa se pronunte o instanta civila. Este inadmisibil si e posibil sa informez FIFA. Cazul este grav si este posibil ca FIFA sa interzica echipei nationale a Romaniei si echipelor noastre de club sa mai participe la competitiile internationale!“

Din pacate, „Nasul“ nu vorbeste prostii si nu incearca prin declaratia de mai sus sa-l sperie pe Dinel Staicu. FIFA a luat de multe ori astfel de masuri drastice si, garantat, pe Blatter, daca ne va exclude Nationala din preliminariile CM 2006, nu il intereseaza nici daca plinge toata Romania, in frunte cu presedintele tarii si cu premierul.

Ca ne convine sau nu, ca Dinel Staicu este de acord sau nu, fotbalul se conduce peste tot doar dupa regulile FIFA.

Asa este, Mircea Sandu a „nasit“ o mie de nedreptati – iar cazul Oprita ar putea fi una dintre ele -, dar FIFA nu discuta din toata Romania decit cu seful FRF si niciodata cu Dinel Staicu.

Zice patronul Universitatii, ba chiar ameninta, ca el nu va inghiti deciziile federale si ca se va bate in continuare pe cai numai de el stiute. Probabil ca pe respectivele cai va aduce fotbalul romanesc tot mai aproape de o suspendare rasunatoare. Dar pe Staicu, parca a si zis-o, nu-l intereseaza. Cum nu-l intereseaza, zicem noi, nici sa-l cistige pe Oprita, dar vrea, cu orice pret, publicitate. Fie ea si negativa, numai sa afle toata Europa ca a intrat Staicu in fotbal.

Problema cu suspendarea, in caz ca Dinel merge pe drumul sau si nu accepta, spre exemplu, sa mearga la Tribunalul Sportiv International, ar putea fi rezolvata totusi de Mircea Sandu. Care, indiferent de imaginea pe care o are in interior, este bine vazut la FIFA. Il va costa probabil un sprit, o poanta si poate vreo atentie, dar tot il va imbuna pe Blatter. Venit acasa, insa, se va razbuna. Daca l-ar lua in colimator doar pe Dinel Staicu, nu ne-ar interesa prea mult. Problema este ca Staicu reprezinta Universitatea. Si oalele sparte de nelinistitul patron oltean ar putea fi platite de echipa. Iar Universitatea nu este CSM Resita. Ca, uitaram, actiunea inceputa de Dinel a fost amendata, deocamdata, cu demolarea clubului resitean. La rind, vine Universitatea si pariem ca nu avem ce-i face lui Mircea Sandu. Poate doar sa ne infiintam alt campionat, in care sa joace toate echipele lui Dinel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS