20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGica Popescu are doua alternative: se retrage sau vine la Universitatea

Gica Popescu are doua alternative: se retrage sau vine la Universitatea

Transferul jucatorului roman Gheorghe Popescu la formatia germana Hannover 96 nu s-a mai realizat, dupa ce Liga Germana de Fotbal (DFL) a refuzat sa inregistreze tranzactia, deoarece FIFA nu permite doua transferuri in acelasi an competitional, informeaza site-ul oficial al gruparii Hannover 96, Clubul german a dat pulicitatii ieri un comunicat in care se arata ca „eforturile gruparii Hannover 96 de a-l transfera pe jucatorul Gheorghe Popescu pentru returul campionatului 2002/2003 par sa fi esuat pentru moment, dupa ce Liga Germana de Fotbal a refuzat sa accepte inregistrarea transferului jucatorului, in urma unei adrese primite de la FIFA“.

„DFL justifica refuzul de a inregistra transferul prin faptul ca jucatorul a fost angajat de o echipa in cursul actualului sezon si, potrivit regulilor FIFA, transferul lui Popescu la Hanovra este imposibil, chiar daca intre fotbalist si clubul Dinamo Bucuresti nu mai exista nici un contract. Clubul Hannover 96 va studia aceasta problema din punct de vedere legal si va stabili, in functie de concluzii, daca se poate face recurs impotriva deciziei DFL“, se arata in comunicatul clubului german. Secretarul general adjunct pe probleme internationale al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Cristian Bivolaru, a declarat ieri ca acesta este un moment de cumpana in cariera internationalului roman.

„Regulamentele FIFA nu permit ca un jucator sa se transfere de doua ori intr-un sezon, iar Gica Popescu a evoluat deja pentru Dinamo. Este un moment delicat pentru el, mai ales ca ar fi revenit si in atentia nationalei dupa ce si-a gasit echipa. Din pacate, Popescu este nevoit sa agate ghetele in cui pina la sfirsitul acestui sezon competitional“, a spus Bivolaru. Totusi, Bivolaru a precizat ca Popescu ar putea sa evolueze pentru o echipa din Romania. „Probabil ca Popescu ar putea sa se transfere la o formatie din Romania, deoarece, din cite am inteles, Comitetul Executiv al FRF a decis ca jucatorii liberi de contract pot evolua la doua echipe in acelasi sezon“, a adaugat Bivolaru. Capitanul echipei nationale a Romaniei, Gheorghe Popescu, a semnat miercuri un contract pentru un an si jumatate cu gruparea Hannover 96.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS