17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Mergea nu a primit inca o invitatie pentru Cupa Davis

Florin Mergea nu a primit inca o invitatie pentru Cupa Davis

Revenit la inceputul saptaminii la Tirgu Jiu, dupa participarea la Australian Open, tenismenul gorjean Florin Mergea nu primise inca o invitatie oficiala pentru a participa la intilnirea cu Franta din cadrul Cupei Davis. Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Florin Segarceanu aprecia ca una dintre variantele pentru inlocuirea lui Pavel este gorjeanul Mergea, care este cel mai bine cotat junior al momentului.

Cu toate ca presa a scris ca Mergea si Tecau au fost invitati sa se pregateasca cu echipa pentru primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, juniorii nu se afla la Bucuresti alaturi de ceilalti componenti ai lotului. „Eu am aflat din presa ca sintem deja in pregatire cu lotul, dar pina acum nu m-a sunat nimeni sa ma anunte ca am fost convocat“, a spus tinarul gorjean care isi continua pregatirea in localitate.

In faza precedenta a competitiei disputata la Constanta, juniorii Florin Mergea si Horia Tecau au fost convocati la lotul de Cupa Davis, ei fiind rezervele seniorilor. Desi n-au jucat nici un meci oficial, ei au evoluat totusi in afara concursului, intr-un meci demonstrativ in care i-au avut ca adversari pe Ilie Nastase si Gica Hagi.

Dupa ce a jucat 11 meciuri in interval de o saptamina, Florin Mergea spune ca se simte excelent si are un moral foarte bun. Tenismenul gorjean a spus ca dorinta cea mai mare a lui si a lui Horia este sa joace pentru Romania. In cazul in care nu va fi convocat pentru meciul cu Franta, Florin Mergea va pleca pe 8 februarie in Croatia, urmind sa ia parte, la Zagreb, la doua turnee de seniori: „O sa ma inscriu pentru inceput la turnee mici, de 10.000 – 15.000 de dolari, pentru ca la cele mari e foarte greu sa patrunzi. Sper sa adun cit mai multe puncte in clasament si sa ajung sa ma intilnesc macar o data cu idolul meu, Pete Sampras“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS