19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sa vii acasa, Gica!“

„Sa vii acasa, Gica!“

Dupa ce Dinel Staicu ne-a lamurit ca prefera circul ieftin fotbalului adevarat, nea Costica Popescu, tatal celebrului Gica Popescu, s-a gindit sa ne ofere speranta. Aceea ca „Baciul“ va reveni in sfirsit acasa si va aseza Universitatea acolo unde ii este locul. „Cam intr-un an, Gica va veni sa preia echipa!“ Aceasta a fost profetia cu care parintele celebrului international oltean a mai descretit fruntile craiovenilor.

Despre nea Costica Popescu se stie ca a fost cel care in ’88 i-a interzis practic fiului sau sa ramina la Steaua. Spunea atunci ca l-a facut fotbalist doar pentru a juca la Universitatea. Cuvintele tatalui au fost ca un ordin si „Baciul“ a revenit acasa cu riscul de a fi declarat dezertor. Ca inca nu isi terminase armata…

Peste ani, Gica Popescu a devenit un fotbalist urias, dar s-a transformat si intr-un om matur si orgolios, ca orice vedeta. Ca om, a gresit cind a ales sa semneze cu Dinamo si, din orgoliu, s-a suparat cind oltenii, uitind de anii ’80 si lasindu-se manipulati, l-au facut albie de porci. E greu de spus daca Gica s-a convins in cele din urma ca el, ca si suporterii, de altfel, a fost victima unor jocuri murdare.

Speranta vine, cum spuneam, dinspre nea Costica Popescu. Despre cel care in ’88 si-a convins fiul sa riste enorm doar pentru a reveni la Universitatea se spune ca a ramas omul pe care Gica il asculta si acum cu sfintenie.

E foarte posibil ca marti, atunci cind a dat declaratia aceea socanta, nea Costica Popescu sa fi fost luat de val: era din nou linga stadionul „Ion Oblemenco“, acolo unde, cu vreo 15 ani in urma, fiului sau i se asterneau la picioare oamenii flaminzi dupa fotbal si dupa Universitatea.

Indiferent de discutiile pe care le-a avut in ultima perioada cu Gica, nu ne indoim ca nea Costica Popescu isi va anunta din nou fiul ascultator, asa cum a facut-o cu multi ani in urma: „Am promis ca vei fi al Universitatii, ca doar de-aia te-am dus la fotbal!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS