14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

Tenis, Cupa Davis

Andrei Pavel este incert pentru meciul cu Franta


Jucatorul roman de tenis Andrei Pavel, component al echipei de Cupa Davis a Romaniei, este incert pentru intilnirea cu reprezentativa Frantei, care va avea loc intre 7 si 9 februarie, la Bucuresti, in primul tur al Grupei Mondiale a competitiei. Andrei Pavel s-a accidentat la spate, la inceputul lunii ianuarie, in timpul unui antrenament. Din cauza acestei accidentari, Pavel a fost nevoit sa se retraga de la turneul demonstrativ „Commonwealth Bank International“, care s-a desfasurat la Kooyong, si a abandonat in primul tur al Internationalelor Australiei. Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, a spus la sfirsitul saptaminii ca a discutat cu Andrei Pavel, dar pentru moment nu se stie daca acesta va putea juca. Florin Segarceanu a precizat ca Pavel a avut saptamina trecuta o prima sedinta de tratament. „Joi va mai avea o sedinta. Dupa aceasta sedinta, Andrei ma va suna si vom sti mai multe. Daca va primi acceptul de a juca, Andrei se va intoarce in Romania chiar joi seara“, a spus Florin Segarceanu. Andrei Pavel se afla in prezent in Germania, dar tratamentul il efectueaza la o clinica din Austria, la medicul Mohamed Khalifa, unde a fost dus de presedintele Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac.

(M.F.)

Baschet (m), preliminariile CE

Romania a ratat calificarea


Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa in deplasare, cu scorul de 91-63 (43-24), de reprezentativa Israelului, in ultimul meci de calificare la Campionatul European din Suedia. Cele mai multe puncte pentru selectionata romana au fost marcate de Stanescu – 20 si Moceanu – 11. In urma acestei infringeri, formatia Romaniei a terminat pe locul patru in grupa, dupa echipele Spaniei, Greciei si Israelului, care s-au calificat la turneul final.

(M.F.)

Baschet (m), NBA

Michael Jordan joaca in ultimul sau sezon


Baschetbalistul american Michael Jordan, component al echipei Washington Wizards, a anuntat ca se va retrage din activitatea competitionala la finalul acestui sezon. „Stiu ca se apropie finalul, chiar daca va ginditi ca voi reveni asupra deciziei. Stiu ca, la finalul acestui sezon, cariera mea de jucator se va incheia“, a spus Jordan. Acesta a fost indelung ovationat de publicul aflat in sala la meciul disputat la sfirsitul saptaminii, intre Chicago Bulls, echipa unde baschetbalistul a evoluat, si Washington Wizards. „A fost emotionant, chiar daca eu joc acum pentru Washington Wizards“, a spus Jordan, care a fost de sase ori campion al NBA cu Chicago Bulls. Michael Jordan, care pe 17 februarie va implini 40 de ani, a inscris numai 11 puncte in meciul cu Chicago Bulls, care s-a impus, cu scorul de 104-97, in fata celor de la Washington Wizards.

(M.F.)

Desi are 46 de ani

Navratilova nu se gindeste la retragere


Jucatoarea americana de tenis Martina Navratilova a devenit cea mai in virsta cistigatoare a unui turneu de Mare Slam, dupa ce s-a impus, alaturi de indianul Leander Paes, in proba de dublu mixt a Internationalelor Australiei. Navratilova si Paes au cistigat, cu scorul de 6-4, 7-5, in fata cuplului Todd Woodbridge / Eleni Daniilidou (Australia / Grecia). Martina Navratilova si-a trecut in palmares al 57-lea titlu de Mare Slam. De-a lungul carierei, la turneele de Mare Slam, americanca a cistigat 18 titluri la simplu, 31 la dublu si opt la dublu mixt. La 46 de ani si trei luni, Martina Navratilova a depasit recordul de virsta stabilit de Norman Brookes, care, in 1924, la 46 de ani si doua luni, a devenit campion in proba de dublu la Australian Open. „Nu credeam ca voi mai juca la o astfel de virsta. Cind eram copil, imi doream sa fiu cea mai tinara persoana care cistiga ceva, nu cea mai batrina. Nu te gindesti la recorduri cind joci. Nu m-am gindit la acest lucru pina acum“, a spus Navratilova.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS