16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Stiri diverse

Handbal (f), Cupa Romaniei

Oltencele de la Daewoo au incins spiritele in Valea Vlaicii


Meciul dintre Dwar Craiova si echipa din Liga Nationala, HC Otelul Galati, i-a ridicat in picioare pe cei prezenti simbata in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii. Anuntata ca spectaculoasa, partida i-a tinut cu sufletul la gura atit pe spectatori, cit si pe conducatorii tehnici ai celor doua echipe. Dupa un start care a apartinut galatencelor, handbalistele de la Dwar au revenit, au egalat (5-5) prima data in minutul 10, pentru ca apoi, pe parcursul desfasurarii partidei, fie sa preia conducerea, cum s-a intimplat imediat dupa pauza (13-12), fie sa egaleze constant, dar oricum neslabind deloc echipa oaspete, asaltata, pina in ultimele minute de joc, de ambitioasele jucatoare de la Daewoo. Meciul s-a terminat insa cu scorul de 24-26 (12-12), putin lipsind ca oltencele sa se impuna in fata unei echipe care a dovedit ca problemele cu care se confrunta in prezent nu sint numai de ordin financiar. Antrenorul George Burcea a folosit lotul de baza al echipei, format din Adela Burgea, Roxana Sanda (care a marcat de 7 ori in ziua in care a implinit 22 de ani), Ileana Stoian (2), Simona Aldea (2), Adina Tanase (2), Mariana Raducan (1) si pivotul Irina Radovici, aplaudata la scena deschisa la fiecare dintre cele 7 reusite. Au mai jucat Camelia Rusan (3), Elena Ecaterinescu si Lucia Iliescu. Antrenorul craiovencelor, George Burcea, s-a aratat multumit de prestatia elevelor sale. „Eu ma asteptam la deznodamintul acesta, dar oricum felicit fetele care s-au luptat cu multa ardoare. Motivele infringerii au fost lipsa de experienta si unele faulturi in atac evidente ale galatencelor, pe care arbitrii nu le-au sesizat. Fetele au jucat totusi bine“, a spus Burcea. De cealalta parte, Alexandru Mengoni, antrenorul HC Otelul Galati, s-a aratat placut impresionat de prestatia oltencelor. „Jocul nostru este departe de cel al unei echipe de liga nationala. Mai mult mi-a placut echipa gazda. Din cauza dificultatilor financiare, noi n-am mai jucat un meci oficial din noiembrie, poate si de aceea fetele mele au fost mult timp debusolate“, a spus antrenorul unei echipe care a fost la un pas de a fi desfiintata.

(E.L.)

Turneul de tenis „Cupa de iarna“

CSM Craiova s-a impus la trei categorii


Turneul de tenis „Cupa de iarna“, care a avut loc zilele trecute la Bals, a fost cistigat, la trei din cele cinci categorii organizate, de sportivi legitimati la Clubul Sportiv Municipal Craiova. La categoria 14 ani fete, precum si la 16 ani fete, cistigatoare a fost craioveanca Oana Alexandra Stanica, fiind desemnata si „cel mai tehnic jucator“, reusind sa cistige al saselea turneu consecutiv. La 14 ani baieti, Alexandru Banciu, de la CSM, s-a impus in finala, cu 6-1, 6-0, in fata colegului sau de club, Mihai Aldea. La acest turneu, inclus in calendarul FRT si dotat cu premii de peste 6 milioane de lei, au participat sportivi din Craiova, Pitesti, Vilcea, Brasov si Bals.

(E.L.)

Turneul de tenis de la Heilbronn

Ivanisevici s-a accidentat din nou


Tenismenul croat Goran Ivanisevici s-a reaccidentat la bratul sting in timpul challenger-ului de la Heilbronn, dar nu intentioneaza sa se retraga din activitatea competitionala. Din cauza unor dureri puternice la bratul sting, Ivanisevici a fost obligat sa se retraga in turul secund al challenger-ului de la Heilbronn, in timpul meciului cu olandezul Raemon Sluiter, care conducea cu scorul de 4-0. Challenger-ul de la Heilbronn a fost prima competitie la care a participat tenismanul croat dupa aproximativ un an de pauza. Ivanisevici, care are 31 de ani, cistigator al turneului de la Wimbledon in 2001, nu a mai participat la nici o competitie din luna aprilie 2002, cind a fost supus unei interventii chirurgicale la umarul sting. „Durerea era prea puternica. Nu mai puteam lovi mingea. Dar nu intentionez sa ma retrag, pentru ca vreau ca fiul meu sa ma vada jucind“, a spus tenismanul croat, a carui logodnica, Tatjana Dragovici, urmeaza sa nasca un baietel la inceputul lunii iunie.

(M.F.)

CE de patinaj artistic

Un roman pe locul noua


Patinatorul roman Gheorghe Chiper a ocupat locul al noualea in clasamentul final al Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Malmo, cu un total de 14 puncte. In urma programului liber, Chiper a urcat o pozitie. Patinatorul roman se claseaza pe locul al zecelea dupa programul scurt. Titlul de campion european a revenit rusului Evgheni Plusenko, care a acumulat 1,5 puncte. Pe locurile doi si trei s-au clasat francezii Brian Joubert, cu trei puncte, si Stanick Jeannette, cu cinci puncte.

(M.F.)

CM de natatie in bazin scurt

Dragos Coman a cistigat argintul


Inotatorul roman Dragos Coman a ocupat locul al doilea in proba de 400 de metri liber din cadrul etapei de la Berlin a Cupei Mondiale de natatie in bazin scurt. Coman a terminat cursa in trei minute, 42 de secunde si 55 de sutimi. Romanul a fost devansat de rusul Iuri Prilukov (3:41.87). In proba de 400 de metri mixt, Cezar Badita s-a clasat al patrulea, cu timpul de patru minute, 16 secunde si 91 de sutimi. Cursa a fost cistigata de neo-zeelandezul Dean Kent, cronometrat cu timpul de patru minute, sase secunde si 66 de sutimi. Camelia Potec s-a clasat a opta in proba de 200 de metri liber, terminind cursa intr-un minut, 59 de secunde si 40 de sutimi. Potec nu a mai participat la proba de 800 de metri liber.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS