22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportProgram dat peste cap de terenurile proaste

Program dat peste cap de terenurile proaste

Programul initial al Universitatii prevedea ca, la sfirsitul saptaminii trecute, oltenii sa sustina doua partide de verificare cu divizionarele C Electro (simbata) si „GP“ Calafat (duminica). Din cauza terenurilor de joc improprii, s-a renuntat la aceste amicale, modificindu-se astfel si programul acestor zile. Simbata, dupa cele doua sedinte de pregatire, oltenii au parasit cantonamentul din Lunca Jiului, avind un respiro pina astazi la prinz, cind toti jucatorii se vor prezenta in „cazarma“. Pina la plecarea spre Norcia, programul va fi insa mai lejer, in sensul ca jucatorii doar se vor antrena, nu vor mai fi in cantonament.

Antrenorii Universitatii n-au renuntat la ideea desfasurarii in aceste zile a unui amical si este posibil ca miine, la ora 14.00, sa se dispute partida programata ieri, cu „GP“ Calafat. Terenul nu a fost stabilit, o varianta probabila fiind „Ion Oblemenco II“. O decizie finala va fi luata asta-seara, sau chiar miine dimineata. Oricum, in programul de miine este prevazut doar un antrenament, dar miercuri vor fi doua.

Dupa sedinta de pregatire de joi dimineata, lotul stabilit pentru turneul din Italia va pleca la Resita, vineri fiind programat amicalul cu divizionara B din localitate, CSM. Dupa meci, autocarul oltenilor va pleca la Arad, iar simbata dimineata spre Udine, unde va fi o prima „halta“ de o noapte in drum spre turneul de la Norcia.

Pe perioada turneului oltenii vor avea cartierul general la Forlinio, in apropiere de Norcia. Reamintim, Universitatea a fost repartizata in grupa E, alaturi de „Poli“ Timisoara, FC Limited (Ghana) si Tavria Simferopol (Ucraina). Meciurile din grupa ale oltenilor sint astfel programate: 4 februarie – cu FC Limited, 6 februarie – cu „Poli“ si 8 februarie – cu FC Tavria Simferopol.

Pentru sferturile turneului „Norcia Winter Cup“ se califica cele cinci echipe de pe locul unu, plus trei formatii clasate pe locul doi (cu cel mai bun punctaj). Delegatia Universitatii care va pleca spre Italia cuprinde aproape 35 de persoane.

Conform celor spuse ieri de purtatorul de cuvint al clubului, Nicu Dolea, antrenorii nu s-au decis inca asupra lotului pentru Italia, existind unele probleme in privinta jucatorilor straini recent adusi in curtea Universitatii: Guso si Tresor. Prin tirg se mai zvoneste ca n-ar fi exclusa o surpriza, anume ca un jucator titular sa nu faca deplasarea in Italia, existind, de ultima ora, o oferta pentru el… Nici unul dintre oficialii clubului nu a confirmat aceasta informatie, asa incit il consideram si noi zvon…

Anuntatele noutati „tari“, brazilianul „Edu“ Alves si argentinianul Javier Rocha, nu mai ajung in Banie, ei fiind asteptati dupa toate probabilitatile la Norcia. Nici portarul ghanez Amamoo William nu mai ajunge acum la Universitatea, nici la Norcia. Impresarul FIFA Rodion Camataru a spus: „N-a obtinut inca viza pentru intrarea in Romania din cauza ca s-au modificat normele, respectiv ii trebuie acum alt dosar depus. In aceasta situatie, am stabilit ca el sa vina in probe la Craiova dupa ce Universitatea revine din turneul italian“.

Cei ramasi acasa, se vor pregati cu preparatorul fizic Adrian Tudor si cu Vali David.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS