25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAustralian Open, o „afacere“ a familiei Williams

Australian Open, o „afacere“ a familiei Williams

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams a cistigat finala feminina de simplu din cadrul turneului Australian Open, dupa ce a invins-o, cu scorul de 7-6 (7/4), 3-6, 6-4, pe sora sa, Venus. Serena Williams a cistigat a patra finala consecutiva la un turneu de Mare Slam, dupa ce s-a impus, in 2002, la Roland Garros, Wimbledon si US Open. Tenismana de culoare a devenit astfel a treia jucatoare din istorie care reuseste sa se impuna in toate cele patru turnee de Mare Slam pe parcursul a doua sezoane, dupa americanca Martina Navratilova (1983-1984) si germanca Steffi Graf (1993-1994).

„Mi-am dorit foarte mult sa cistig. Nu as fi avut nici o sansa, daca Venus servea tot meciul la fel ca in al doilea set. A facut un meci bun. Eu sint mai puternica decit ea din punct de vedere psihic si de aceea am cistigat setul decisiv. Dar am invatat multe de la sora mea. Nu am simtit vreo presiune. Mi-am facut jocul obisnuit“, a spus mezina familiei Williams.

Serena Williams s-a nascut pe 26 septembrie 1981, la Saginaw, in statul american Michigan. A debutat in circuitul profesionsit in septembrie 1995, iar in prezent este lidera clasamentului WTA. A cistigat 20 de turnee din circuitul WTA. De-a lungul carierei a obtinut 217 victorii si a intregistrat 44 de infringeri.

„Serena a jucat bine si m-a fortat de multe ori sa prelungesc schimburile de mingi. A fost dificil pentru mine, deoarece nu am putut fi agresiva in primul set, iar apoi am fost nevoita sa-mi schimb jocul. Nu am venit de multe ori la fileu, deoarece nu am avut ocazia“, a spus Venus Williams.

Dupa turneul de la Melbourne, Serena va primi un cec in valoare de 1.127.850 de dolari australieni, in timp ce sora sa va fi premiata cu 563.925 de dolari australieni.

Surorile Williams s-au impus si in proba de dublu a turneului Australian Open, cistigind 419.715 dolari australieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS