20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndre Agassi si-a spulberat adversarul

Andre Agassi si-a spulberat adversarul

In finala masculina, Andre Agassi a cistigat ieri, pentru a patra oara in cariera, turneul de la Australian Open, invingindu-l, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-1, dupa o ora si 16 minute, pe germanul Rainer Schuettler. Agassi, care are 32 de ani, a mai cistigat Internationalele Australiei in 1995, 2000 si 2001.

„Incerc tot timpul sa-mi impun jocul si cind reusesc sint putin surprins. Sincer, pot trai fara competitii, fara sa muncesc foarte mult. Dar nu pot trai fara sa stiu ce inseamna sa raspunzi unei provocari. Provocarea este cea care ma determina sa joc. Am vazut meciurile lui Schuettler cu Blake si Roddick. Intotdeauna un jucator face anumite lucruri mai bine si altele mai prost. Am observat ca Schuettler iubeste cel mai putin loviturile de atac. Se deplaseaza insa foarte bine. Regret ca, in cariera mea, nu am venit mai devreme sa joc la Australian Open“, a spus Agassi.

In clasamentul jucatorilor cu cele mai multe victorii in turneele de Mare Slam, Agassi ocupa locul al saselea, cu opt titluri. Liderul clasamentului este americanul Pete Sampras, care a cistigat 14 titluri de Mare Slam. Tot pe locul al saselea se afla Agassi si intr-un clasament al celor mai in virsta jucatori care au triumfat la turneele de Mare Slam.

Andre Agassi s-a nascut pe 29 aprilie 1970, la Las Vegas. A devenit lider al clasamentului ATP la 10 aprilie 1995. De-a lungul carierei a cistigat 55 de turnee, obtinind din tenis 25.658.496 de dolari americani plus premiul de 1.127.850 de dolari australieni pe care il va primi in urma victoriei de la Australian Open. Din seria turneelor de Mare Slam, tenismanul american a cistigat la Wimbledon (1992), US Open (1994, 1999) Australian Open (1995, 2000, 2001, 2003) si Roland-Garros (1999). Pina in prezent a obtinut 744 de victorii in circuitul ATP si a intregistrat 231 de infringeri.

Adversarul sau din finala de la Australian Open, Rainer Schuettler, a recunoscut dupa meci ca Agassi este cel mai bun jucator de tenis din lume in acest moment. „Inca de la prima minge m-am aflat sub presiune. Agassi a jucat foarte bine, iar eu nu am avut nici cea mai mica sansa de a-mi face jocul. Am incercat sa fac ceva urcind spre fileu, dar nu a mers. Este dezamagitor sa pierzi atit de usor o finala. Dar pentru mine a fost o experienta extraordinara. Am avut o evolutie buna la acest turneu. In acest moment, Agassi este cel mai bun jucator din lume“, a spus Rainer Schuettler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS