18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Anul acesta ma recasatoresc... cu fotbalul!“

„Anul acesta ma recasatoresc… cu fotbalul!“

Dupa ce Gigi Netoiu si Florin Marin au parasit Craiova, luind cu ei la Dinamo toata echipa Universitatii (mai putin pe Marius Sava, singurul care a refuzat, de mai multi ani, ofertele din Bucuresti), Universitatea a inceput un nou drum, cu o echipa alcatuita in ultimele zile ale verii fotbalistice. Pe linga infuzia de la Resita (CSM-ul fiind patronat de Dinel Staicu), la Universitatea au revenit si citiva idoli ai Craiovei, precum Badea, Lutu, Papura sau Stinga. „Hagilutu“, cum a fost numit talentatul Ionut Lutu, a promis un sezon de exceptie si, in prima parte a campionatului, i-a reusit aproape totul, fiind chiar pe listele selectionerului Iordanescu. Finalul turului l-a gasit insa pe Lutu, ca si pe aproape intreaga echipa, intr-o postura modesta, locul 11 in clasament fiind apreciat ca nemultumitor.
Ieri-dimineata, inaintea primului antrenament al zilei, Lutu a raspuns intrebarilor noastre.

– Ce mai faci, greu la antrenamente? Astazi (ieri – n.r.) aveti trei sedinte de pregatire.

– Greu, tata, greu… Este insa nevoie de multa munca in aceasta perioada. Sint convins ca ne va prinde bine pentru viitor.

– Universitatea a inceput foarte bine turul campionatului, dar la sfirsit a ajuns pe locul 11. Care este parerea ta?

– Cam slab, avind in vedere locul ocupat, unul nemeritat zic eu. Ce sa mai intram acum iarasi in explicatii, pareri… A trecut. Sa ne gindim si sa ne pregatim bine pentru retur. V-am spus mai inainte, sper ca aceasta perioada de pregatire, inceputa in Craiova si pe care o vom continua in Italia, sa fie benefica. Adica sa redresam situatia. Sintem receptivi la programul de pregatire, facem chiar sacrificii, totul pentru ca din martie sa evoluam altfel, mai bine. Incercam, speram…

– Staruind asupra turului, ce iti reprosezi?

– In primul rind ca n-am reusit sa ma mentin in forma de la inceput pina la terminarea turului. Am inceput bine, sper ca va amintiti. Am fost pe primul loc, apoi am cazut pe 11. Cauza? Totul a plecat de la pregatirea din vara. N-a cazut doar Lutu, ci toata echipa. A fost evident faptul ca pregatirea de vara n-a fost facuta cum trebuie. Motivele sint cunoscute, n-a fost nimeni rau intentionat, dar in vara trecuta la Universitatea a fost o situatie speciala. Pregatirea, repet, si-a spus cuvintul.

– Acum? Atmosfera de la echipa cum e?

– Buna, normala. Si propice performantei.

– O, ce frumos vorbesti…

– Asta-i adevarul.

– Am glumit. Mai am o intrebare oarecum incomoda: am citit in presa ca ai obtinut viza de Elvetia. Care a fost motivul, vreo oferta din Tara Cantoanelor?

– Nimic, tata… A fost totusi ceva cu Elvetia, de ce sa nu spun adevarul.

– Adica?

– Am avut o oferta, de aceea am solicitat si obtinut viza de Elvetia, dar totul a cazut.

– Alte oferte mai ai?

– N-am. Daca as avea oferta de la Real Madrid, m-ar interesa sa ma duc acolo. Dar nu ma intereseaza nimic, mai ales in tara. Am contract cu Universitatea Craiova si doresc sa-l respect.

– Tot in presa am citit ca intentionezi sa te recasatoresti…

– Doamne fereste, nici gind… In anul asta trebuie sa ma „recasatoresc“ cu fotbalul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS