14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Melbourne (j)

Gorjeanul Florin Mergea a ajuns in optimi


Tenismanul gorjean Florin Mergea, cap de serie numarul 6, s-a calificat ieri in optimile de finala ale turneului rezervat juniorilor de la Australian Open, dupa ce l-a invins in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe germanul Marco Hosang. In optimile de finala, Mergea il va intilni pe austriacul Patrick Wolfer, care l-a invins, cu scorul de 7-5, 0-6, 6-2, pe britanicul David Brewer, cap de serie numarul 11. In proba de dublu, perechea Florin Mergea / Horia Tecau, cap de serie numarul unu, s-a calificat in optimile de finala, dupa ce a invins in runda inaugurala, cu scorul de 7-6 (7/1), 6-0, cuplul format din romanul Adrian Ungur si canadianul Dejan Cvetkovici. Mergea si Tecau vor juca in optimile de finala cu perechea franceza Gael Monfils / Josselin Ouanna, care a invins, cu scorul de 6-2, 6-1, cuplul australian Foti Fotakis / Stephen Fotakis. In primul tur al probei de dublu feminin din cadrul turneului junioarelor, perechea Madalina Gojnea / Eden Marama (Romania / Noua Zeelanda) a invins, cu scorul de 6-1, 6-4, cuplul american Jenni Lee Heinser / Nicole Pitts, cap de serie numarul 8. In optimile de finala, Gojnea si Marama vor juca cu perechea germana Tatijana Malek / Andrea Petkovici, care a invins, cu scorul de 6-2, 6-0, cuplul chinez Sheng-Nan Sun / Shuai Zhang.

(E.L.)

Atletism, Grand Prix (juniori III)

Craioveanca Diana Banciu, pe primul loc


La concursul Grand Prix juniori III, desfasurat zilele trecute la Bucuresti, craioveanca Diana Banciu a obtinut locul intii la proba de 2 km mars. Sportiva este antrenata de Ilinca Oprita de la CSM Craiova. Tot zilele trecute a avut loc la Craiova si etapa judeteana contind pentru Concursul National de atletism pentru juniori. Primele locuri au fost obtinute de Ana Maria Ceici (CSM) – 60 m fete, Florin Opri (CSM) – 60 m baieti, Marinela Golfita (LPS) – 200 m fete, Florin Opri (CSM) – 200 m baieti, Doina Lupanca (LPS) – 400 m fete, Alin Manea (LPS) – 400 m baieti, Florina Pierdevara – 600 m fete, Daniel Nita (LPS) – 600 m baieti, Oana Cosmin (LPS) – 800 m fete, Marius Manafu (L. Matei Basarab) – 800 m baieti, Simona Stiuca (LPS) – 1.500 m fete, Marius Ionescu (LPS) – 1.500 m baieti, Roxana Buta (LPS) – 3.000 m fete, Marius Ionescu (LPS) – 3.000 m baieti, Cerasela Pana (L. Matei Basarab) – 5.000 m fete, Sergiu Bucovina (L. Matei Basarab) – 5.000 m baieti si Ionut Ciurea (LPS) la 2 km mars baieti.

(E.L.)

Baschet

Marius Vlaicu a trecut testele arbitrilor de Divizia A


Statiunea Poiana Brasov a gazduit la sfirsitul saptaminii trecute stagiul de pregatire al arbitrilor de baschet de Divizia A. Printre cei 45 de arbitri prezenti la instruire si testare s-a numarat si gorjeanul Marius Vlaicu, promovat in urma cu doi ani in primul esalon al arbitrilor de baschet. Stagiul a cuprins pe linga o analiza a meciurilor din turul campionatului si o serie de cursuri specifice sustinute de membri ai Colegiului de arbitri de baschet din cadrul FRB. La sfirsitul instruirii, arbitrii au sustinut testarea fizica si teoretica, Marius Vlaicu promovind ambele teste. Incepind din acest an, judetul Gorj va mai avea inca un arbitru de baschet, Robert Sandru absolvind recent cursurile de arbitri divizionari. Acesta urmeaza sa fie delegat de comisia din cadrul federatiei la campionatele scolare si la meciuri de Divizia B.

(M.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS