19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPeterhansel s-a inecat ca francezu' la mal

Peterhansel s-a inecat ca francezu’ la mal

• Hiroshi Masuoka a profitat de abandonul pilotului francez si s-a instalat in fotoliul de lider al clasamentului general • La clasa moto, Richard Sainct (KTM) este aproape de victoria finala, ca si rusul Tchaguine (Kamaz) in competitia „greilor“

Cea de-a 15-a etapa a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat vineri, intre localitatile egiptene Luxor si Abu Rish, pe o distanta de 576 de kilometri. Aceasta runda a avut o proba speciala de 477 de kilometri si doua legaturi de 75, respectiv 24 de kilometri.

La sectiunea auto s-a impus finlandezul Ari Vatanen (Nissan), care a fost urmat de italianul Miki Biasion (Mitsubishi), la sase minute si 23 de secunde, si de sud-africanul Giniel De Villiers (Nissan), la 12 minute si 49 de secunde. In competitia automobilelor, clasamentul rundei a 15-a se prezinta astfel: 1. Vatanen (Nissan), 2. Biasion (Mitsubishi), 3. De Villiers (Nissan), 4. Fontenay (Mitsubishi), 5. Masuoka (Mitsubishi), 6. Peterhansel (Mitsubishi), 7. Alphand (BMW), 8. De Lavergne (Nissan), 9. Sousa (Mitsubishi), 10. Henrard (Volkswagen).

Meoni a cistigat cursa bolizilor pe doua roti, cu un minut si 47 de secunde inaintea suedezului Per-Gunnar Lundmark si cu trei minute si 56 de secunde inaintea spaniolului Marc Coma. Partea superioara a ierarhiei rundei a 15-a a fost ocupata de urmatorii piloti de la KTM: 1. Meoni, 2. Lundmark, 3. Coma, 4. Despres, 5. Sainct, 6. Brucy, 7. De Azevedo, 8. Ullevalseter, 9. Pellicer, 10. Flick.

Rusul Firdaus Kabirov (Kamaz) a cistigat cursa „greilor“, avind un avans de 13 minute si 57 de secunde in fata compatriotului sau Vladimir Tchaguine (Kamaz) si de 15 minute si 23 de secunde inaintea brazilianului Andre De Azevedo (Tatra). Primele zece locuri in clasamentul cursei autocamioanelor au fost ocupate de urmatorii piloti: 1. Kabirov (Kamaz), 2. Tchaguine (Kamaz), 3. De Azevedo (Tatra), 4. J. De Rooy (DAF), 5. Sugawara (Hino), 6. Bosonnet (Mercedes), 7. Vismara (Mercedes), 8. Pattono (Mercedes), 9. Panseri (Mercedes), 10. Servia (MAN).

Penultima etapa a Raliului Paris-Dakar s-a disputat simbata, pe un traseu de 828 de kilometri, intre localitatile Abu Rish si Sharm El Sheik. Aceasta cursa a avut doua legaturi de 413, respectiv 50 de kilometri si o proba speciala de 365 de kilometri.

La clasa auto s-a impus belgianul Stephane Henrard (Volkswagen), care a fost urmat de francezul Jean-Pierre Fontenay (Mitsubishi), la zece secunde, si de sud-africanul Giniel De Villiers (Nissan), la 30 de secunde. In aceasta runda, liderul autoritar al clasamentului general, Stephane Peterhansel (Mitsubishi), a abandonat din cauza unei avarii severe la sistemul de directie al masinii sale, permitindu-i japonezului Hiroshi Masouka (Mitsubishi) sa preia sefia in ierarhia automobilistilor. Clasamentul rundei a 16-a: 1. Henrard (Volkswagen), 2. Fontenay (Mitsubishi), 3. De Villiers (Nissan), 4. Sousa (Mitsubishi), 5. Masuoka (Mitsubishi), 6. Kleinschmidt (Volkswagen), 7. Vatanen (Nissan), 8. Monterde (Mitsubishi), 9. Guinot (Nissan), 10. Vigouroux (Chevrolet).

La clasa moto, victoria i-a revenit francezului Cyril Despres, acesta fiind urmat de compatriotul sau Richard Sainct (la doua minute si 35 de secunde) si de spaniolul Marc Coma (la sase minute si 20 de secunde). Ierahia rundei a 16-a in competitia motocicletelor se prezinta astfel:1. Despres, 2. Sainct, 3. Coma, 4. Meoni, 5. Lundmark, 6. De Azevedo, 7. Pellicer, 8. Brucy, 9. Ullevalseter, 10. Mitsuhashi. La general conduce Sainct, pe urmatoarele doua pozitii fiind situati Despres (la sapte minute si 54 de secunde) si Meoni (la 38 de minute si 14 secunde).

In competitia autocamioanelor, rusul Kabirov (Kamaz) a cistigat si aceasta runda, fiind urmat, in ordine, de De Azevedo (Tatra) si de J. De Rooy (DAF). Clasamentul etapei a 16-a: 1. Kabirov (Kamaz), 2. De Azevedo (Tatra), 3. J. De Rooy (DAF), 4. Tchaguine (Kamaz), 5. Bekx (Ginaf), 6. Jacquot (MAN), 7. Sadlauer (MAN), 8. Sugawara (Hino), 9. Servia (MAN), 10. Lambert (Mercedes). La general conduce Tchaguine, urmat de De Azevedo (la o ora, un minut si 50 de secunde) si de Kabirov (la o ora, 25 de minute si 33 de secunde).

Ultima etapa a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat ieri, la Sharm El Sheik, pe o distanta de 56 de kilometri, cu o proba speciala de 34 de kilometri. Vom reveni cu amanunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS