16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii se tem de ucraineni

Oltenii se tem de ucraineni

La traditionalul turneu de pregatire de la Norcia, oras situat in regiunea italiana Umbria, si-au anuntat participarea 20 de formatii din Europa, Africa si Asia, printre care si doua echipe nationale: Albania (selectioner fiind Brieggel) si Vietnam. Din Romania, au confirmat participarea sase divizionare A: Rapid, Poli AEK Timisoara, FC Arges, FC Brasov, UTA si Universitatea Craiova.

Organizatorii au decis ca Universitatea si Poli Timisoara sa fie repartizate in aceeasi grupa, E, impreuna cu ucrainenii de la FC Tavria Simferopol si ghanezii de la FC Limited. FC Simferopol s-a clasat la sfirsitul turului campionatului Ucrainei pe locul 8 (din 16 echipe), cu 17 puncte, ultima etapa din tur fiind pe 9 noiembrie. Antrenor este Anatoli Zayaev. Lider de toamna in campionatul Ucrainei este Sahtior Donetk, in timp ce echipa romanilor Florin Cernat si Tiberiu Ghione, Dinamo Kiev, este pe locul 4.

In primul meci, 4 februarie, oltenii vor juca cu FC Limited, apoi cu Poli Timisoara (6 februarie), ultima partida din grupa fiind cu FC Tavria (8 februarie). Toate intilnirile se disputa de la ora 15.30 (ora Romaniei). Pentru „sferturile“ lui „Norcia Winter Cup“ se califica cele cinci cistigatoare ale grupelor, plus alte trei echipe de pe locul doi (care au cel mai bun punctaj).

Vicepresedintele Petre Deselnicu a spus: „Sintem convinsi ca perioada de la Norcia – pregatire plus meciurile din cadrul turneului – va fi benefica Universitatii din toate punctele de vedere: conditii de antrenament, adversari, clima. Si este, ca perioada, aproape de reinceperea campionatului. Chiar intentionam sa prelungim aceasta perioada de la Norcia cu citeva zile, adica sa mai jucam vreun amical in zona. In grupa noastra, E, prevad o lupta interesanta si chiar apriga pentru accederea in sferturile lui «Norcia Winter Cup». Despre primul adversar pe care ni l-a adus tragerea la sorti, FC Limited (Ghana), nu stim acum prea multe amanunte. Stim insa ca in meciul doi intilnim pe revelatia campionatului romanesc, Poli AEK Timisoara. Probabil ca partida cea mai tare va fi insa cea cu ucrainenii de la FC Tavria Simferopol. Stim ce campionat puternic au ucrainenii, stim ce ambitios joaca ei si in amicale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS