18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDaca ar mai juca, antrenorii Universitatii ar fi cei mai tari

Daca ar mai juca, antrenorii Universitatii ar fi cei mai tari

Corpul tehnic al Universitatii este alcatuit in prezent din trei fosti jucatori ai legendarei „Craiova Maxima“ – Sorin Cirtu, Mircea Irimescu, Silviu Lung -, iar Gigi Ciurea, a fost component al echipei alb-albastre, campioana in 1991.

„Principalul“ Sorin Cirtu a contabilizat in Divizia A, ca jucator, 283 de meciuri si 107 goluri marcate, in editiile de campionat ’81/’82 si ’82/’83 el fiind la un gol de golgheterii de atunci, Iordanescu (’82) si Grosu (’83). Actualul selectioner al nationalei a marcat 20 de goluri (’81/’82), tot atitea cite a inscris si fostul jucator al Bihorului, Petre Grosu, in urmatorul campionat. In ambele editii, Sorin a inscris 19 goluri. In echipa nationala, antrenorul actual al oltenilor are sapte meciuri (’79-’83), iar in Cupele Europene a jucat 37 partide si a inscris 11 goluri.

„Bombardierul“ Mircea Irimescu, antrenorul secund al alb-albastrilor, a jucat 317 partide in Divizia A si a inscris 61 de goluri, avind contabilizate si noua meciuri in echipa nationala (doua goluri), precum si 35 de partide (doua goluri) in Cupele Europene.

Secundul cu portarii, Silviu Lung, are un palmares impresionant: 419 partide in Divizia A, 56 de meciuri in Cupele Europene si 77 de partide in echipa nationala, o perioada fiind si capitanul reprezentativei tricolore. Cel mai bun fotbalist al anului 1984, Silviu Lung este portarul cu cele mai multe prezente in prima noastra divizie.

Gigi Ciurea, antrenor secund, a adunat in prima liga 254 de meciuri si a marcat 58 de goluri, iar in Cupele Europene a jucat de sapte ori si a inscris doua goluri.

Contabilizind aceste cifre ale celor patru antrenori olteni ai Universitatii, ajungem la un „triptic“ impresionant: 1.273 de meciuri in A/226 de goluri, 93 in nationala A/2 goluri si 135 partide / 15 goluri in Cupele Europene. Comparativ cu datele contabile ale celorlalti antrenori de pe bancile tehnice ale echipelor de Divizia A, antrenorii Universitatii sint situati pe primul loc din acest punct de vedere.

Acest argument contabil nu are intr-un fel nici o importanta, dar vorbeste de la sine despre probitatea fotbalistica a celor patru nume de glorie ale Universitatii. Lor li se adauga la Universitatea preparatorul fizic Adrian Tudor, un nume cunoscut in lumea atletismului romanesc si nu numai. Antrenorul emerit Adrian Tudor este cel care a descoperit-o si format-o pe campioana mondiala a maratonului, Lidia Simon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS