16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportYMY Tirgu Jiu va reprezenta judetul Gorj la faza de zona

YMY Tirgu Jiu va reprezenta judetul Gorj la faza de zona

Inaintea debutului intrecerilor din cadrul primei editii a campionatului national de fotbal in sala, era greu de crezut ca o astfel de competitie va da nastere atitor pasiuni si ca se va ajunge si la dispute in afara terenului de joc. Chiar daca, per ansamblu, intrecerea a fost bine organizata si atractiva pentru public, spectatorii prezenti in numar foarte mare in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu au ramas cu un gust amar si o impresie mai putin placuta dupa ce au asistat la ultimul joc, in care Stiinta lui Doru Mihut a facut doar figuratie in teren pentru ca drumul spre primul loc sa fie netezit pentru echipa finantelor.

Incidentele au fost putine, dar semnificative

Dupa ce s-a trecut de faza eliminatorie, se parea ca aceasta competitie se va desfasura fara mari probleme. Din pacate, nu a fost asa pentru ca incidentele au aparut chiar a doua zi, in faza grupelor. Primul a survenit la meciul dintre Stiinta Tirgu Jiu si FC Infinit, scor 3-1 in teren, dar 3-0 pentru Stiinta la „masa verde“. Jocul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai atractive ale zilei, insa a fost umbrit de prestatia arbitrului Marius Zgovancu si de faulturile repetate ale lui Doru Mihut, care in repriza secunda a vazut si cartonasul rosu. Incidentele din acest meci au dus pina la final la retragerea de pe teren a celor de la FC Infinit. Comisia de Disciplina a hotarit ca arbitrul intilnirii sa fie trimis la Subcomisia de Disciplina a arbitrilor, presedintele colegiului de arbitrii, Mihai Prunariu, luind si masura de a-l retine de la delegari la urmatoarele jocuri. Pentru retragerea de pe teren si neprezentarea la urmatorul joc, FC Infinit a primit o amenda de 500.000 de lei.

Comisia a mai avut de lucru si in cazul FC Grimex, formatie care a ales sa nu se mai prezinte la ultimul joc din grupe, facilitind astfel drumul spre turneul final echipei MVM Dragutesti. In cazul in care Grimex ar fi jucat si ultimul joc, Voticom Sadu, care incheiase la egalitate meciul cu MVM, ar mai fi avut o sansa de a accede la turneul final. Cum membrii comisiei i-au surprins pe cei de la FC Grimex intr-un restaurant la ora la care ar fi trebuit sa se dispute jocul, s-a hotarit luarea de masuri drastice impotriva acestora pentru sfidarea competitiei. Astfel, echipa a primit o amenda de 10 milioane de lei, delegatul a fost suspendat pentru doi ani, iar jucatorii pentru un an. In plus, FC Grimex urmeaza sa suporte toate cheltuielile de organizare a jocului pe care il aveau de sustinut cu Voticom Sadu, dar si cheltuielile de deplasare a echipei.

Stiinta „stie“ sa faca figuratie

Ultimul joc al intrecerii care a avut loc timp de trei zile in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu a fost unul penibil, mai ales in partea a doua, cind Stiinta a facut figuratie pe terenul de joc pentru a facilita drumul spre titlu celor de la YMY. Scorul intilnirii a fost de 5-3 pentru YMY, insa jucatorii de la Stiinta au avut de mai multe ori conducerea si ar fi putut cistiga acest joc daca antrenorul lor, Doru Mihut, nu si-ar fi ajutat mai putin discret adversarii sa cistige. Cu toate ca tinerii jucatori ai profesorului Ion Savulea si-au facut datoria si au jucat cu daruire, mai experimentatii Doru Mihut si Viorel Cremeneanu au facut tot posibilul ca echipa lor sa nu cistige acest meci. La final, profesorul Mihut avea sa declare ca aceasta este valoarea echipei sale pentru ca nu cistigase nici un meci la turneul final.

Faptul ca Stiinta a facut figuratie pe teren a fost sesizat de sutele de spectatori prezenti in sala, care la final i-au fluierat pe asa-zisii cistigatori de la YMY, dar si pe invinsii meciului, cei de la Stiinta. In schimb, echipa care ar fi meritat sa cistige turneul, Jiul Tirgu Jiu, clasata pe locul II datorita golaverajului, a fost aplaudata la scena deschisa. In timp ce favorita publicului, Jiul, culegea aplauzele spectatorilor, fotbalistii de la YMY au ramas stingheri intr-un colt al salii sa faca fotografiile de final, fara sa fie luati in seama de spectatori.

In clasamentul final, YMY s-a impus cu sapte puncte, golaveraj 13-5, fiind la egalitate cu Jiul Tirgu Jiu, golaveraj 11-6. Cele doua formatii au fost urmate de Stiinta si MVM Dragutesti, cu cite un punct fiecare. Cistigatoarea turneului a intrat si in posesia unei frumoase cupe oferite de presedintele AJF Gorj, Ion Corlan, iar participantele la turneul final au primit cite o diploma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS