16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Vrajitorul Europei este Mircea Lucescu“

„Vrajitorul Europei este Mircea Lucescu“

Cotidianul italian Corriere della Sera a scris, intr-un articol dedicat echipelor „surpriza“ din campionatele europene, ca antrenorul roman al formatiei Besiktas, Mircea Lucescu, este „vrajitorul Europei“. „Vrajitorul Europei este Mircea Lucescu. Dupa ce a parasit gruparea Galatasaray in iunie 2002, pentru a permite revenirea «Imparatului» (Fatih Terim – n.r.), dupa deziluziile din Italia, Lucescu a acceptat oferta clubului Besiktas. Concluzia: formatia conduce in clasamentul campionatului turc, dar este, in acelasi timp, unica echipa din Europa care nu a inregistrat nici o infringere in acest sezon“, a scris publicatia citata.

Corriere della Sera a considerat ca performanta realizata de Besiktas, de a nu inregistra nici o infringere, nici macar in cupele europene (Besiktas este calificata in optimile Cupei UEFA – n.r.), este rezultatul talentului antrenorului roman, care va implini 58 de ani la sfirsitul lunii ianuarie. Cotidianul italian a adaugat ca Mircea Lucescu „este un antrenor care nu a fost inteles intotdeauna si care a avut ghinion deseori“.

Publicatia citata a considerat ca echipa „surpriza“ a Europei este Real Sociedad, care conduce in campionatul Spaniol, la trei puncte diferenta de Real Madrid, formatia lui Raul, Ronaldo, Roberto Carlos si a celebrului Zidane. Asemenea echipei Besiktas in Turcia si formatiei FC Porto in Portugalia, Real Sociedad este neinvinsa in campionatul Spaniei, dar a fost deja eliminata din cupele europene si din Cupa Spaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS