11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Diverse

Dupa ce a „tratat“ un oltean de potenta

Mercedeza s-a „vrajit“ cu un dosar penal


Asa-zisa „regina magiei albe“, Mercedeza, care spune ca face si desface, are ea insasi nevoie de descintecul ghiocului dupa ce s-a ales cu un prea frumos „deochi“ penal. Ea a dat la mica publicitate din ziare anunturile de multumire primite, zice-se, de la cei pe care i-a „tamaduit“… mai ales financiar. Treburile au mers bine pina in ziua in care fictiunea vrajitoarei s-a potrivit cu realitatea. In primavara anului trecut, Mercedeza a dat un anunt de „specialitate“ prin care i se aduceau multumiri din partea lui Marian Ionascu, din Bals- Olt, care, in urma tratamentelor magice, isi recapatase potenta. Linga acel anunt a fost publicata fotografia lui C.M.S. din Craiova, care a ramas socat de cele vazute. Revoltat, craioveanul a dat-o in judecata pe vrajitoare, invocind prevederile articolelor 205 – insulta – si 206 – calomnie, din Codul penal. Totodata, el s-a constituit parte civila si a solicitat in instanta suma de 500 de milioane de lei, reprezentind daune cominatorii, „reginei“ ghiocului. Pe fond, acesta a pierdut procesul, semn ca bobul, gaina, batul si somoldocul vrajitoarei au avut puteri asupra nevinovatilor magistrati de la Judecatoria Craiova. Magistratii de la Tribunalul Dolj au casat insa hotarirea judecatoreasca si au trimis dosarul spre rejudecare. In prezent, procesul este iar pe rol la Judecatoria Craiova, unde la bara se intilnesc „potentul“ din fotografie si vrajitoarea din „Ozana“.

(F.T.)

Salariatii institutiilor publice din Mehedinti au lasat deoparte fumurile

Interzicerea fumatului in incinta Prefecturii Mehedinti nu i-a luat prin surprindere pe salariatii institutiei, obisnuiti cu aceasta regula inca de la venirea in functie a prefectului Dan Trancota, care este nefumator. Potrivit secretarului general al Prefecturii Mehedinti, Nicolae Draghiea, au fost amenajate locuri speciale pentru fumat atit in interiorul cladirii, cit si in curtea interioara: „Cred ca aceasta decizie vine in sprijinul sanatatii colegilor nostri fumatori, carora le-am amenajat locuri speciale si le-am pus scrumierele in curte. Asta nu inseamna ca aceia care fumeaza foarte mult sa se duca o jumatate de zi si sa fumeze afara, lasind deoparte treburile din prefectura“. Pentru viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Dinu Tudor, masura luata la nivelul institutiei ii vine in ajutor: „Cred ca ma voi lasa de fumat si voi profita de acest prilej. Am mai vrut sa ma las si nu am reusit“. Sefului Inspectoratului pentru Protectia Mediului Mehedinti, Nicolae Pascovici, masura interzicerii fumatului in institutiile publice ii convine de minune: „E foarte bine! Aerul va fi mai putin poluat si colegii mei au inceput deja sa se cam lase de trasul din tigara“.

(D.L.)

Un Audi a intrat intr-o ambulanta cu bolnavi

O masina a Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti a fost lovita ieri, la intersectia strazilor Progresul si Smirdan, de un autoturism Audi, condus regulamentar de un severinean. Ambulanta se deplasa de la Spitalul CFR, cu patru bolnavi, catre Sectia de dializa de la Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin. Potrivit politistilor de la Serviciul Circulatie, ambulanta a avut o viteza destul de mare si a derapat pe carosabilul acoperit cu zapada. Din fericire, bolnavii nu au avut de suferit in urma impactului. Medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti au intervenit ieri la 53 de solicitari, in marea lor majoritate reprezentate de traumatisme, generate de caderea pe gheata. Principalele interventii au avut loc in localitatile Hinova, Ciovirnasani, Rudina, Patulele, Livezile, Cazanesti si Balta Verde. Potrivit medicului de garda, masinile se deplaseaza cu greutate din cauza zapezii care acopera arterele rutiere.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS