22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJean-Louis Schlesser a abandonat

Jean-Louis Schlesser a abandonat

Runda a 6-a a Raliului Paris-Dakar s-a disputat marti, pe parcursul a 278 de kilometri, intre localitatile El Borma (Tunisia) si Ghadames (Libia). Aceasta etapa a inceput cu o legatura de 13 kilometri, a continuat cu o proba speciala de 228 de kilometri si s-a incheiat cu o legatura de 37 de kilometri.

Pilotii de la Mitsubishi Peterhansel si Masuoka si-au impartit din nou, in aceasta ordine, primele doua pozitii in cursa automobilelor, francezul avind un avans de un minut si 44 de secunde fata de sportivul japonez si de patru minute si 30 de secunde fata de ocupantul locului al treilea, De Mevius (BMW). Mentionam ca pilotul francez Jean-Louis Schlesser (Schless-Ford), cistigatorul din 1999 si din 2000 al acestei competitii, a fost nevoit sa abandoneze ca urmare a unei probleme la motorul masinii sale. Schlesser ocupa locul opt in clasamentul general al Raliului Paris-Dakar, la 15 minute si 37 de secunde de liderul Hiroshi Masuoka. Primele zece locuri ale clasamentului etapei a 6-a in competitia rezervata automobilelor au fost ocupate de urmatorii piloti: 1. Peterhansel (Mitsubishi), 2. Masuoka (Mitsubishi), 3. De Mevius (BMW), 4. Shinozuka (Nissan), 5. Vatanen (Nissan), 6. Biasion (Mitsubishi), 7. Alphand (BMW), 8. Kleinschmidt (Volkswagen), 9. Henrard (Volkswagen), 10. De Villiers (Nissan).

Cursa bolizilor pe doua roti a fost dominata din nou cu autoritate de pilotii de la KTM. Sud-africanul Alfie Cox s-a impus in runda a sasea cu un avans de un minut si sapte secunde fata de spaniolul Joan Roma si la un minut si 59 de secunde in fata francezului Cyril Despres. Pe primele zece pozitii in competitia motocicletelor s-au situat urmatorii piloti: 1. Cox, 2. Roma, 3. Despres, 4. Meoni, 5. Sainct, 6. Stanovnik, 7. Sala, 8. De Gavardo, 9. Marques, 10. Dabrowski.

Gerardus De Rooy (DAF) s-a clasat pe primul loc in cursa autocamioanelor, fiind cu un minut si 40 de secunde in fata tatalui sau, Johannes de Rooy. Primele locuri in competitia „greilor“ au fost ocupate de urmatorii piloti: 1. G. De Rooy (DAF), 2. J. De Rooy (DAF), 3. De Azevedo (Tatra), 4. Kabirov (Kamaz), 5. Tchaguine (Kamaz), 6. Loprais (Tatra), 7. Sugawara (Hino), 8. Jacquot (MAN), 9. Vismara (Mercedes), 10. Gimbre (Mercedes).

Etapa a saptea a Raliului Paris-Dakar s-a desfasurat ieri, pe parcursul a 691 de kilometri, intre localitatile Ghadames si Ghat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS