20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Pandurii este pe locul trei in tara la atletism

CS Pandurii este pe locul trei in tara la atletism

Singurii sportivi care si-au continuat pregatirea zi de zi la CS Pandurii Tirgu Jiu si cu ocazia Sarbatorilor de iarna au fost atletii.

Cei care au adus clubului tirgujian cel mai mare numar de medalii in 2002 si au fost desemnati la festivitatile de sfirsit de an cei mai buni dintre sportivii ai judetului nu au avut parte de vacanta cu nici ocazia Sarbatorilor, ei pregatindu-se de pe acum pentru Campionatele Nationale de sala.

Eforturile lor din anul trecut au fost recompensate cu 58 de medalii, sase dintre acestea fiind obtinute in concursuri internationale. Aceste medalii pe care ei le-au cistigat in 2002 au adus clubul gorjean pe locul trei in tara in ceea ce priveste rezultatele inregistrate de sectia de atletism.

„Sportivii isi pierd o parte din fericirea pe care o merita!“

Chiar daca afara temperatura a scazut sub 0 grade, atletii lui Ion Bura au fost vazuti mereu la antrenamente fie alergind, fie pregatindu-se in sala de fitness a clubului.

Pentru a ajunge la performantele pe care le obtin an de an, ei spun ca sint nevoiti sa se pregateasca fara intrerupere si sa suporte serie de privatiuni. Directorul clubului, Mihai Prunariu, a spus ca eforturile sportivilor sint foarte mari:

„Avem aici niste sportivi deosebiti, care isi pierd o parte din tinerete alergind ori pregatindu-se pe saltea sau in ringul de box. Isi pierd aici o parte din fericirea pe care o merita pentru ca altii de virsta lor poate se duc la discoteci ori se joaca la calculator si au tot felul de preocupari specifice virstei. Ori ei daca fac doua sau trei antrenamente cu Ion Bura de exemplu, nu le mai arde de altceva. Iar in timpul liber abia asteapta sa mearga acasa pentru ca a doua zi o vor lua de la capat.“

„Din punct de vedere al rezultatelor, am depasit ceea ce am promis“

2002 a fost cel mai bun an pentru clubul Pandurii Tirgu Jiu, iar atletismul a ramas in continuare sportul cu cele mai mari performante pentru aceasta grupare.

Din totalul de 64 de medali cucerite de CS Pandurii, 58 au fost aduse de atleti, care sint de altfel si cei mai numerosi dintre sportivii care se pregatesc aici. Meritul este in primul rind al lor, dar si al colectivului de antrenori care se ocupa de pregatirea acestora.

In acest sens, directorul clubului, Mihai Prunariu, a dorit sa le multumeasca la celor care isi petrec mai tot timpul la antrenamente:

„Noi ne mai plingem ca sintem saraci si ca nu prea avem bani, dar anul acesta, din punctul de vedere al rezultatelor, am depasit ceea ce am promis, iar din punct de vedere financiar am reusit totusi sa recompensam stradania sportivilor si antrenorilor nostri. Lor vreau sa le multumesc pentru ca munca si eforturile lor, privatiunile pe care le suporta, ne-au facut sa fim acum printre primele cluburi din tara.“

Din documentatia prezentata cu ocazia festivitatii de premiere a celor mai buni sportivi ai clubului reiese ca si in acest an atletii au dus greul la CS Pandurii. Ei sunt sportivii care au adus cel mai mare numar de medalii, iar acest lucru a adus clubul Pandurii pe primele locuri la nivel national. In clasamentul Federatiei Romane de Atletism, CS Pandurii ocupa locul al treilea pe tara in ceea ce priveste punctajul obtinut de atleti in concursuri nationale si internationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS