22.9 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăSportNicolae Marasescu nu a fost facut cetatean de onoare al Baniei

Nicolae Marasescu nu a fost facut cetatean de onoare al Baniei

– CN de cros a fost ultima competitie oficiala interna a anului si a confirmat suprematia CSM-ului in atletismul romanesc…

– Intr-adevar, in clasamentul activitatii interne, CSM Craiova va fi din nou pe primul loc in clasamentul FRA. Atletii de aici conduc detasat in acest clasament intern. Este pentru a 18-a oara consecutiv! Am mai spus-o, la CSM se munceste, iar directorul Eugeniu Stefanescu nu mai are nevoie de laude din partea mea daca de atitia ani este in top. CSM-ul din Banie va fi situat pe un loc fruntas si in clasamentul activitatii internationale, dar mai exista o competitie internationala de disputat (CE de cros).

– Cum apreciati activitatea DTS Dolj in 2002?

– Doljul este unul dintre judetele fruntase din Romania, iar conducerea MTS apreciaza preocuparile constante ale conducerii DTS pentru bunul mers al activitatii de sport si tineret. In opinia mea, conducerea actuala, in frunte cu directoarea Daniela Popa, face eforturi deosebite pentru asta. Evident, rezultatele bune ale DTS-ului sint direct influentate de rezultatele celui mai important club, CSM, plus ale cunoscutului LPS „Petrache Triscu“, cu rezultate deosebite la spada si atletism. Prin aceste rezultate ale DTS Dolj – de fapt, CSM si LPS – Doljul este din nou primul in Romania in ceea ce priveste atletismul. Altfel, CN de cros din Banie a fost organizat ireprosabil de FRA, DTS Dolj si CSM Craiova.

– Aveti si reprosuri?

– Nemultumiri vor fi mereu, asta-i clar. Dar una peste alta, lucrurile bune sint peste cele mai putin bune.

– Cum apreciati implicarea organelor administratiei publice locale? Intreb asta pentru ca, financiar, fata de alte zone, in Craiova situatia este mai austera.

– As incepe raspunsul cu un exemplu exceptional, o realizare deosebita a Primariei din Banie: Sala Sporturilor din Valea Vlaicii. As avea o propunere pentru Consiliul Judetean Dolj, respectiv sa-si indrepte ochii si spre sport deoarece Legea educatiei fizice si sportului le permite. In alte parti din Romania, consiliile judetene au facut unele lucruri extraordinare pentru sport. Aici sint oameni deosebiti, astept ca persoanele abilitate sa decida transferari de bani pentru a imbunatati baza materiala sportiva.

– Apropo de baza materiala: CJ Dolj a solicitat la MTS dreptul de administrare a bazei „Tineretului“ si a Centrului de Recuperare din Lunca Jiului. In acelasi timp, o firma privata a solicitat inchirierea bazei „Tineretului“. Care-i situatia acestor solicitari?

– Aceste solicitari ajung, in primul rind, la DTS Dolj. V-am mai raspuns la prima parte a intrebarii, precizindu-va punctul de vedere al MTS: nu sintem de acord. Argumente? In Craiova nu se face numai fotbal. Cantonamentul din Lunca Jiului este al DTS Dolj, va fi inchiriat cu prioritate fotbalului, dar nu in exclusivitate. Acest punct de vedere este valabil pentru toate cele peste 20 de asemenea centre MTS din Romania. Solicitatea CJ Dolj este unicat, nimeni pina acum n-a emis o asemenea pretentie nefireasca. In privinta variantei cu inchirierea bazei „Tineretului“: MTS ar trebui doar sa-si dea avizul. Deocamdata, n-avem nici o stire oficiala in aceasta problema.

– FC Universitatea a avut o cadere libera pina la meciul cu Otelul…

– Imi amintesc ca in urma cu multe saptamini v-am mai spus ca echipa nu este pregatita pentru ca n-a avut efectuata pregatirea de vara. Si vorbele mele s-au adeverit. Metodica antrenamentului nu poate fi pacalita. Calitatile fizice si pregatirea fizica nu pot fi escamotate, iar aceste lucruri se platesc mai devreme sau mai tirziu. Sigur, o sa ma intrebati imediat: cum de au mers bine in primele trei-patru etape?

– Chiar asa?

– Au mers din odihna psihica si fizica, din dorinta. Cind a inceput sa intre in „functie“ antrenamentul, s-a constatat ca nu au conditie corespunzatoare! Sint total de acord cu Sorin Cirtu.

– Adica?

– Pentru a face pregatire corespunzatoare, trebuie sa ai conditii de antrenamente. Care-i sala de antrenament, ce aparate specifice exista? Nu exista. Atunci, cum sa faci conditie fizica, exercitii fizice, forta? Forta este calitatea fizica pe care o cistigi si, in acelasi timp, o pierzi cel mai usor. Astfel, forta trebuie sa faci tot timpul. Daca ai forta, ai si viteza, cele doua calitati fizice fundamentale pentru un fotbalist.

– Revenind la rezultatele deosebite ale CSM-ului din ultimii 18 ani: ca antrenor oltean la acest club prestigios, ati contribuit decisiv la situarea lui pe primul loc in clasamentul intern si fruntasi pe plan international…

– Da, sint oltean si am antrenat 15 ani in Craiova. Care-i problema?

– Statistica demonstreaza ca ati adus medalii si performanta Craiovei in acesti ai. Pentru aceste merite, n-ati fost rasplatit moral cu titlul de cetatean de onoare al Craiovei. Va deranjeaza aceasta omisiune?

– Aceasta problema nu e treaba mea. Eu am avut alta treaba importanta aici: sa fac rezultate pentru Craiova nu numai in Romania, ci si in strainatate. Si ma mindresc ca rezultatele mele sint, de departe, cele mai importante in istoria sportiva a Craiovei, nu numai atletica. Reamintesc, sint antrenorul din Craiova care a cucerit prin sportivii sai cele mai multe medalii mondiale, olimpice, europene, recorduri mondiale si europene! Sint fapte cunoscute, n-are rost acum sa le reamintesc. Cetatean de onoare? E problema celor care decid. Daca ma deranjeaza? M-ar fi deranjat daca m-ar fi facut cetatean fara rezultate. Pe cind asa, rezultatele mele in vitrina Craiovei ramin in veci vecilor. Nu doresc sa fac comentarii in aceasta problema.

– A fost facut cetatean de onoare un om care n-are realizari, ci doar meritul ca este tatal unor sportivi bucuresteni!

– E problema Primariei din Craiova, nu cunosc criteriile de aici. Sint bucuros ca o fosta atleta de-ale mele, Cristieana Cojocaru-Matei, medaliata cu bronz la Olimpiada de la Los Angeles, a primit aceasta distinctie. O merita cu prisosinta, dar mai sint si alti sportivi care meritau. Dar nu-i tirziu niciodata…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS