19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportConsiliul judetean investeste trei miliarde la Universitatea Craiova

Consiliul judetean investeste trei miliarde la Universitatea Craiova

Consiliul Județean (CJ) Dolj, întrunit ieri, în ședință ordinară, a hotărît achiziționarea de acțiuni nominative în valoare de trei miliarde de lei la clubul de fotbal Universitatea Craiova.
Reluarea subiectului „Universitatea“, după două luni de cînd CJ a respins asocierea și participarea la aportul de capital social al clubului, a stîrnit din nou animozități. După trei ore de discuții aprinse, proiectul de hotărîre a fost adoptat cu numai 24 de voturi favorabile din minimul de 23, cît era necesar pentru a fi validat.
Subscrierea efectivă pentru achiziționarea de acțiuni va avea loc însă abia peste o lună, atunci cînd se vor opera modificări în buget, întrucît acest obiectiv nu a fost trecut în lista de investiții pe 2002. Ea este condiționată și de o serie de propuneri privind modificarea actului constitutiv al clubului, printre care se numără imposibilitatea mutării sediului în altă localitate, a schimbării numelui și a transformării societății într-o alta, atîta timp cît CJ este acționar și nu își dă acordul, respectiv să desemneze un reprezentant în consiliul de administrație.
Tot ieri s-a votat pozitiv și pentru întocmirea unui proiect de hotărîre de guvern care să prevadă trecerea stadionului Tineretului și a Centrului de recuperare din Luncă din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al județului și în administrarea CJ Dolj. La insistențele unora dintre consilieri, s-a renunțat la alineatul care prevedea că CJ urmează să pună la dispoziție aceste obiective Universității Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS