23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea trebuie sa despagubeasca Extensivul cu 85.000 de dolari si 400.000 de euro

Universitatea trebuie sa despagubeasca Extensivul cu 85.000 de dolari si 400.000 de euro

Decizia a fost data aseara de CCSR, din cadrul FRF, in „cazul Claudiu Niculescu“

Comisia pentru Contracte, Statute si Regulamente (CCSR) din cadrul FRF a obligat aseara clubul Universitatea sa despagubeasca FC Extensiv cu 85.000 de dolari si 400.000 de euro, dupa ce gruparea din Parcul „Romanescu“ a contestat decizia prin care jucatorul Claudiu Niculescu a fost transferat gratis de la echipa alb-albastra la Dinamo. Universitatea trebuie sa despagubeasca Extensivul cu 85.000 de dolari, pina pe 22 octombrie, pentru pierderea clauzei de transfer intern a jucatorului in cauza, si 400.000 de euro, suma platibila in rate, incepind din luna noiembrie, pentru pierderea clauzei de transfer international. Reamintim, Niculescu a fost transferat gratis la Dinamo de la Universitatea, de Gigi Netoiu, patronul echipei din sezonul trecut, Extensiv fiind coproprietara a fotbalistului.

Tino Dumitrascu, vicepresedintele Extensivului, care ieri a fost prezent la FRF, a spus: „Credem ca domnul Dinel Staicu, cu abilitatea recunoscuta, nu putea sa piarda din vedere acest aspect in momentul in care a negociat cu Netoiu preluarea Universitatii, mai ales ca procesul era pe rol. Asa cum, de exemplu, a discutat despre drepturile de televizare, putea sa lamureasca si situatia cu transferul lui Niculescu. Noi nu avem nimic cu actualii conducatori ai Universitatii, stim ca vina nu le apartine, dar toata lumea a luat la cunostinta de acest transfer al lui Niculescu, spunind ca noi avem dreptate. Nu inteleg de ce oficialii Universitatii nu au fost prezenti la comisie, din moment ce au fost instiintati de acest lucru. Dinamo a avut un reprezentant acolo, Universitatea nu“.

In ceea ce-l priveste pe patronul Universitatii, acesta a lasat sa se inteleaga aseara ca nu a luat in calcul, cind a preluat echipa de la Netoiu, si varianta unor eventuale despagubiri Extensivului in cazul inselaciunii cu transferul lui Claudiu Niculescu de la Universitatea la Dinamo. Contactat telefonic, Dinel Staicu a spus: „E prima oara cind aud despre acest lucru. Nu stiu nimic, nu am fost citati la nici o comisie in acest caz. Oare putea sa se dea o astfel de decizie daca noi nu am fost prezenti? Avind in vedere relatiile mele contractuale cu domnul Netoiu, il voi delega pe dinsul sa rezolve aceasta problema. Daca totusi trebuie sa platim suma de care spuneti, probabil ca aceasta se va deconta din drepturile de televizare, pe care domnul Netoiu urmeaza sa le incaseze. In nici un caz, acesti bani nu se vor deconta din cei 300.000 de dolari pe care mai am sa-i platesc in vara domnului Netoiu pentru cumpararea echipei“.

FC Universitatea are dreptul sa conteste decizia de ieri la Comitetul Executiv al FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS