23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMoment delicat la Universitatea

Moment delicat la Universitatea

In urma cu aproape trei saptamini, l-am sunat in Japonia pe antrenorul Silviu Lung, solicitindu-i un interviu prilejuit de aniversarea zilei sale de nastere, el implinind 46 de ani. Printre altele, fostul capitan al echipei nationale, acum antrenor secund la Nagoya Grampus Eight, a spus ca urmareste campionatul din Romania pe Internet si ca este foarte bucuros pentru rezultatele deosebite ale Universitatii, incheind: „Doresc Universitatii s-o tina tot asa, adica sa nu paraseasca fotoliul de lider! Si publicul din Craiova merita aceste rezultate. Sper sa nu apara si momente mai delicate, care sint inerente in fotbal. Sper ca si atunci, toata lumea sa fie, ca si acum, alaturi de Universitatea!“

Momentul delicat – ca sa-l plagiem pe Silviu Lung – a aparut, Rapidul invingind, pe „Ion Oblemenco“, si detronindu-i pe olteni din fotoliul de lider. Cu un buget destul de sarac („sintem o echipa nevoiasa“ – declara ironic sau nu patronul Copos), giulestenii au avut un parcurs intern si european deosebit: patru victorii in campionat (si o infringere), eliminarea echipei Hit Gorica din Cupa UEFA si un 1-1 la Vitesse (tur). Dupa meciul pierdut la Brasov (etapa a treia), Mircea Rednic si-a continuat in liniste programul de pregatire, avind sprijinul tuturor.

In tot acest timp, Universitatea a reusit sa redevina echipa oltenilor, in Craiova reaparind acea emulatie caracteristica oltenilor. Pro Sport a titrat ieri: „Fenomenul Rapid“. Corect, dar adevaratul fenomen s-a petrecut la Craiova. Sa nu uitam ca in aceasta vara mai toti ne compatimeau: „Daca Universitatea scapa de retrogradare, e bine!“

Scepticii aveau si motive: lotul s-a definitivat abia cu citeva zile inainte de campionat, jucatorii abia s-au cunoscut, n-avea cum sa existe omogenitate s.a.m.d. In plus, un alt element important: Universitatea nu a efectuat un cantonament de vara cu jucatorii actuali. N-avea cum, in vara, oficialii olteni aducind in probe multi jucatori (straini si autohtoni), Emil Sandoi fiind pur si simplu asaltat si nereusind sa faca totusi cu adevarat o selectie. Este un punct de vedere.

„Zburam“ cu autocarele la Bistrita

Varianta deplasarii Universitatii la Bistrita cu o cursa charter a cazut, purtatorul de cuvint declarindu-ne ca orele de zbor solicitate de oficialii olteni nu au fost aprobate de cei abilitati. Programul de pregatire si de deplasare pentru meciul de vineri (ora 16.00, Pro Tv) a fost modificat. In aceasta dimineata, cele doua echipe (seniori, tineret) se vor deplasa cu doua autocare spre orasul ardelean, formatia de tineret disputind miine, de la ora 11.00, la Nasaud, meciul cu echipa similara a Gloriei Bistrita.

Universitatea lui Sandoi si Marcu va ramine astazi in Cluj, in aceasta dupa-amiaza, avind in program un antrenament (si recuperare). Miine dimineata, oltenii vor ajunge in patria lui Jean Padureanu, Bistrita. S-ar parea ca Lutu este incert, avind o leziune pe aductorii piciorului sting, desi oficialii olteni evita un raspuns transant in privinta situatiei lui.

„Resimte doar unele dureri“, spunea ieri ofiterul de presa. Tot ieri insa, un cotidian de sport scria ca Piticul „n-ar fi in forma“ din cauza automobilului personal, sugerind ca Lutu ar fi parcurs, in doar trei saptamini, 8.000 km.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS