15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFiti „nasii“ Rapidului!

Fiti „nasii“ Rapidului!

• Ovidiu Stinga: „Important este sa inscriem macar cu un gol mai mult decit ei!“ • Emil Sandoi: „Acest meci este cel mai greu de pina acum“ • Paul Cazan, directorul tehnic al rapidistilor: „Nu ne sperie atmosfera din Banie. In fond, galeria din Giulesti este cel putin la fel de incinsa, deci sintem obisnuiti“

Universitatea – Rapid

• Stadion „Ion Oblemenco“, duminica, ora 17.00 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Universitatea: Agachi – Vochin, Papura, Rada – R. Miclea, Badea, Stinga, S. Ciocoi (Dragomir) – Sava, Verdes (Vladoiu), Lutu. Director tehnic: E. Sandoi.

Rapid: Dolha – Iencsi, Maftei, Soava – Maldarasanu, Sabau, Godfroid, Rat – Schumacher – Badoi (Ilyes), Fl. Bratu. Antrenor: M. Rednic.

• Vor arbitra: Cr. Balaj – N. Asandei si I. Muresan. Rezerva: I. Erdey.

• Observatori: Mircea Salomir, Valentin Alexandru.

Lumea fotbalistica din Craiova si, de fapt, din Romania asteapta cu nerabdare meciul de miine. Tensiunea existenta in oras pare a fi chiar mai mare decit inaintea partidei cu Steaua de acum trei saptamini. Ce se discuta in Banie? „N-avem incotro, trebuie sa luam si Rapidului trei puncte“, spunea, sigur pe sine, patronul Universitatii.

Unul din liderii galeriei explica „nebunia“ acestor saptamini de cind a inceput actuala editie a campionatului: „Nu stim prea bine pe ce s-a bazat patronul echipei cind v-a declarat ca trebuie sa luam si Rapidului trei puncte, dar pentru noi lucrurile sint clare: «epoca» Netoiu a apus, iar Universitatea a renascut. Este acum, din nou, a oltenilor! Fotbalistii, antrenorii si oficialii afirma ca noi, galeria, sintem al 12-lea «titular» in echipa. Multumim, dar ei sint eroii, ei sint salvatorii Universitatii de astazi. Duminica trebuie sa ne aratam toti valoarea: echipa in teren, noi in tribune. Sintem convinsi de victoria oltenilor. Craiova nu-i Vitesse Arnhem!“

Departe de aceasta nebunie, oltenii si-au continuat in liniste pregatirile, privind cu luciditate derbiul cu ambitioasa echipa a belgianului Mircea Rednic (n-am pus ghilimele deoarece antrenorul Rapidului are cetatenie belgiana).

Ovidiu Stinga, eroul meciului din Trivale, a spus: „Partida cu Rapid este una grea. In opinia mea, Rapid joaca cel mai frumos fotbal in campionatul nostru. Noi insa sintem concentrati sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru a cistiga. Cite goluri inscriu eu duminica? Important este ca Universitatea sa inscrie cu unul mai mult decit Rapid, nu cine anume inscrie.“ Oltenii au avut ieri doua antrenamente, astazi fiind in program o sedinta de pregatire si o plimbare. Directorul tehnic Emil Sandoi: „Inceputul acesta bun de campionat ne obliga ca si duminica sa-l continuam. Exista o stare de spirit buna, dar sintem constienti ca Rapidul este una dintre echipele bune ale campionatului si vine la Craiova dupa un rezultat bun in Olanda. In opinia mea, acest meci este poate cel mai greu pe care l-am avut pina acum. Trebuie insa sa facem totul ca sa-l cistigam. Am pregatit cu deosebita atentie acest meci, am urmarit pe casete meciurile Rapidului, am purtat discutiile de rigoare. Prima? Patronul echipei decide“.

Rapidistii si-au anuntat sosirea pentru aceasta seara, ei preferind sa se cazeze la hotelul Bavaria. Portarul Dolha va fi titular astazi in poarta Rapidului, el fiind refacut dupa o accidentare mai veche. Paul Cazan, director tehnic, a punctat: „Universitatea – Rapid este intr-adevar un derbi al campionatului la ora actuala. Cele doua formatii ocupa, dupa patru etape, primele doua locuri ale clasamentului si sint in forma, pe val, cum se spune. De fapt, intotdeauna un meci Universitatea – Rapid a fost un derbi, un meci de top, indiferent de locul din clasament. Asa ca si duminica va fi la fel. Cine va cistiga? Cine se va organiza mai bine in teren si va rezista mai bine tensiunii, acela va invinge! Daca ne temem de atmosfera creata pe «Ion Oblemenco»? Rapidul n-are de ce sa-i fie frica de atmosfera. Si noi avem aceeasi galerie frumoasa ca si a Universitatii. Nu-mi cereti pronostic, acest derbi este de 1, X, 2. Altfel, s-ar putea ca patronul Copos sa anunte si o prima speciala pentru acest meci, dar asta stim duminica.“

Vicepresedintele Rapidului, Razvan Lucescu, a spus ca meciul de la Craiova va fi unul spectaculos: „Echipa craioveana a renascut, are potential si se va bate pentru titlu. Cu cit vor fi mai multe formatii care sa lupte pentru locuri fruntase, cu atit campionatul va fi mai puternic“. Lucescu a mai afirmat ca acest inceput de campionat este cel mai curat din ultimii zece ani: „Este, poate, cel mai curat start de campionat din ultimii zece ani, se joaca in spiritul adevarului, combativ si rezultatele s-au vazut imediat. Sintem in stare sa jucam cu echipe din Europa, deoarece atunci cind joaca meci de meci corect, fotbalistii romani pot face fata dificilelor confruntari“.

Rapidistii vor fi insotiti de suporteri, clubul din Giulesti solicitind 2.000 de locuri (prin reciprocitate).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS