12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Stiri diverse

Pasiunea pentru fotbal l-a lasat fara grai

Suporterul craiovean care a cazut dintr-un copac din apropierea Stadionului „Ion Oblemenco“ in timp ce viziona meciul Universitatea Craiova – Steaua se va insanatosi. Conform celor declarate de dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, tinarul Daniel Nicu, de 30 de ani, care a fost supus pina acum la doua interventii chirurgicale pentru extirparea unui hematom din emisfera cerebrala stinga, a trecut cu bine peste perioada postoperatorie si se va insanatosi. „Este constient, se poate ridica din pat, dar nu poate sa vorbeasca. A ramas mut in urma leziunilor suferite si speram ca nu este vorba despre ceva permanent“, a precizat Camenita, printre putinii medici care si-au dat seama de la inceput ca tinarul are sanse de viata. Sotia lui Daniel Nicu a declarat ca nu are de gind sa dea in judecata Clubul Universitatea Craiova pentru a cere despagubiri: „Nu este nimeni vinovat pentru ca el a cazut din copac. Nu l-a pus nimeni sa se urce acolo. I-a vazut pe altii ca urmareau meciul din pom si s-a luat dupa ei“.

(S.T.)

Oltean din Caracal retinut pe Otopeni

Marius Gheorghe, de 29 de ani, din Caracal, dat in urmarire generala pentru savirsirea infractiunilor de fals in declaratii, uz de fals, tentativa de inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni, a fost retinut pe Aeroportul Otopeni pe 15 septembrie, tocmai cind se pregatea sa plece din tara. Tinarul fusese implicat intr-un accident de circulatie, petrecut pe 5 decembrie 2001 pe raza municipiului Craiova. Marius Gheorghe s-a inteles cu Madalin Voinescu, celalalt protagonist al accidentului, sa declare alte imprejurari in care s-a petrecut coliziunea autoturismelor, pentru obtinerea unor despagubiri de la ASIROM. Celor doi li s-a intocmit dosar penal, Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova obligindu-i sa nu paraseasca localitatea pe durata cercetarilor.

(A.D.)

Plicurile pentru Loteria Vizelor, o mare escrocherie

Plicurile pentru Loteria Vizelor comercializate de oficiile postale din Tirgu Jiu nu numai ca sint expirate, dar sint si ilegale. Firma STEFANOR din Craiova nu avea nici un drept sa comercializeze, contra sumei de 50.000 de lei, plicurile cu instructiunile de participare. In urma articolului aparut in Gazeta de Sud, Ambasada SUA a fost sesizata, iar aceasta a emis un comunicat prin care informeaza ca formularele consulare pentru emigrare nu costa nimic si se distribuie gratuit. „Ambasada Americii din Bucuresti a fost instiintata ca persoane particulare sau anumite chioscuri au pus in vinzare asa-zise formulare de emigrare in Statele Unite prin Loteria Vizelor. Ambasada doreste sa informeze publicul ca orice persoana care doreste sa emigreze nu trebuie sa plateasca nimic nici unei persoane sau organizatii pentru a obtine formularele necesare vizei deoarece acestea se distribuie gratuit de catre Consulatul American“, se arata in comunicat. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj a fost sesizat, la rindul sau, si a facut controale la toate oficiile postale. La inceputul saptaminii, plicurile pentru Loteria Vizelor fusesera retrase de la toate oficiile din Tirgu Jiu.

(C.C.)

Un batrin zace abandonat in spital

Un batrinel trecut de 80 de ani a fost gasit saptamina trecuta in coma pe o strada din Craiova si transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta, unde a fost internat cu diagnosticul traumatism cranian. Cadrele medicale din Clinica de neurochirurgie a spitalului craiovean nu au putut preciza daca leziunile batrinului sint cauzate de o agresiune sau de o cazatura, dar au declarat ca acum barbatul se simte destul de bine, chiar daca este amnezic. Batrinul sustine ca il cheama Marin Ionita, are 82 de ani si locuieste in Segarcea. Deocamdata, nimeni nu s-a aratat interesat de soarta lui, in afara de cadrele medicale care au acceptat sa-l mai cazeze in spital, desi i s-au intocmit formele pentru externare.

(S.T.)

Braconajul pe Dunare nu poate fi oprit

Politistii de frontiera, din cadrul sectorului Dubova-Mehedinti, au surprins marti un cetatean care pescuia pe Dunare, cu plasa monofilament, interzisa de legislatia in vigoare. Octavian D., de 47 de ani, posesor al unei autorizatii de pescuit industrial si al unei barci, sub pretextul ca nu a luat cunostinta de prevederile legii, pescuia linistit, in plina zi, in zona Portului Tisovita. Pentru comiterea infractiunii de pescuit cu unelte interzise, urmeaza sa i se intocmeasca dosar penal, riscind astfel o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si zece ani. In aceeasi zi, in urma actiunii de combatere a braconajului piscicol, politistii de frontiera, din cadrul sectorului Orsova, in urma unor cercetari amanuntite, au gasit doua plase monofilament abandonate in acoperirile de teren din Golful Mraconia. „Atragem atentia cetatenilor, care se ocupa cu pescuitul industrial si sportiv, ca au obligatia de a se informa permanent in legatura cu legislatia in vigoare, care reglementeaza aceasta activitate, precum si in legatura cu modificarile survenite. Noi am mediatizat permanent legislatia, precum si cazurile de braconaj piscicol, cu intentia de a determina cetatenii sa constientizeze ca isi asuma un mare risc“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al IJPF Mehedinti. Pestele prins in apele Dunarii cu plasele monofilament este comercializat apoi pe piata libera, fara ca statul sa incaseze taxe si impozite.

(F.L.)

Focuri de arma pe DE 70

Un foc de arma, tras pe DE 70, intre Orsova si Caransebes, a alarmat din nou, in noaptea de marti spre miercuri, politistii din Caras-Severin. Focul de arma a fost tras, in jurul orei 22.00, asupra unui autoturism inmatriculat in judetul Timis, care se deplasa spre Caransebes. Nu au existat raniti, dar politistii nu au exclus posibilitatea ca arma cu care s-a tras, sa fie cea sustrasa de la soldatul Marius Achim Nica, militar in termen la depozitul de munitie din Caransebes. Soferul a simtit ca i-a fost lovit farul de avarie si, la Postul de politie din Caransebes, a solicitat o dovada pentru repararea masinii. Cind politistii au examinat autoturismul, au observat ca un glont a intrat prin farul din fata dreapta si a iesit prin aripa. Incidentul s-a produs la numai 20 de kilometri distanta de unitatea militara din care a disparut armament. Zeci de politisti sint din nou in strada de ieri, filtrele in judetul Caras-Severin fiind reinstalate. In cautarile individului care a tras focul de arma se utilizeaza si un detector de metale, pentru depistarea tubului de la cartusul cu care s-a tras. Anchetatorii expertizeaza in continuare autoturismul pentru a vedea daca arma cu care s-a tras are acelasi calibru cu cea furata, respectiv 7.62 mm. Reamintim ca soldatul Marius Achim Nica a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru incalcare de consemn, deoarece a mintit ca ar fi fost lovit de un individ care i-a sustras arma si munitia.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS