19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAbia ajuns in Italia, Claudiu Niculescu s-a accidentat

Abia ajuns in Italia, Claudiu Niculescu s-a accidentat

Fostul atacant al Universitatii va sta pe tusa cel putin 20 de zile

Simbata si duminica s-a disputat o noua etapa din cadrul campionatelor de fotbal ale Europei, fotbalistii romani care evolueaza peste hotare avind prestatii bune, sau din contra, mai putin bune. Asadar, sa vedem cu ce se pot lauda „stranierii“ romani in runda de la sfirsitul saptaminii trecute.

ITALIA. Atacantul echipei Genoa, Claudiu Niculescu, recent transferat de la Dinamo Bucuresti, va fi indisponibil pentru cel putin 20 de zile, din cauza unei accidentari la o glezna pe care a suferit-o simbata, in meciul cu formatia Catania, din etapa a III-a a din Serie B. Niculescu a fost accidentat in minutul 20, a incercat sa mai joace, dar in minutul 24 a fost nevoit sa paraseasca terenul, fiind inlocuit cu De Francesco. „Accidentarea lui Niculescu este destul de grava. Nu va putea juca timp de cel putin 20 de zile. O glezna este foarte umflata“, a spus antrenorul echipei Genoa, Claudio Onofri. Tehnicianul a precizat ca Niculescu a fost lovit de un fundas al formatiei Catania. Jucatorul roman al echipei Palermo, Valentin Nastase, a intrat pe teren in minutul 24 al intilnirii pe care echipa sa a pierdut-o, simbata, in deplasare, cu scorul de 2-4, in fata gruparii Ancona, in etapa a treia din Serie B.

Adrian Mutu a fost titular in meciul pe care echipa sa, AC Parma, l-a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), duminica, in deplasare, in compania formatiei Udinese, in etapa a doua a campionatului italian, Serie A. Mutu a evoluat pina in minutul 82 al meciului, cind a fost schimbat cu Filippini.

SPANIA. Atacantul Adrian Ilie a debutat la formatia Deportivo Alaves, evoluind aproximativ 30 de minute in partida pe care gruparea sa a pierdut-o, cu scorul de 0-1, in fata echipei Racing Santander. Adrian Ilie a intrat pe teren in minutul 60, inlocuindu-l pe Magno. La echipa din Alaves a mai evoluat si un alt jucator roman, Bogdan Mara, care l-a inlocuit pe Jordi Cruyff, in minutul 77. Cotidianul spaniol Marca noteaza ca introducerea pe teren a jucatorilor romani a dus la o schimbare a ritmului de joc, acesta devenind mai alert. Potrivit sursei citate, echipei din Alaves i-a lipsit claritatea, acesta fiind motivul pentru care nu a reusit sa inscrie.

Fundasul roman Cosmin Contra a evoluat, pentru prima oara, la formatia Atletico Madrid, in partida pe care aceasta echipa a terminat-o la egalitate, scor 1-1, in compania gruparii FC Sevilla. Contra a intrat pe teren in minutul 36, inlocuindu-l pe Aguilera, si a primit un cartonas galben in minutul 39. Golurile au fost inscrise de Torrees, ’57, respectiv Moises ’46 din penalti.

TURCIA. Formatia Gaziantepspor, antrenata de Gheorghe Multescu, a invins duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Altay Izmir, intr-un meci din cadrul etapei a V-a a campionatului Turciei. Gheorghe Multescu a spus ca victoria echipei sale in fata formatiei Altay a fost meritata: „Ne-am propus sa inscriem cit mai repede si sa incercam apoi sa marim diferenta de scor. Am avut numeroase ocazii de gol, dar atacantii nostri nu au reusit sa le valorifice. Sint multumit de joc si de rezultatul meciului“.

OLANDA. Fundasul roman al echipei Ajax Amsterdam, Cristian Chivu, a marcat un gol din penalti in minutul 82 al partidei pe care formatia sa a cistigat-o simbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata gruparii FC Zwolle, in etapa a IV-a a campionatului Olandei. Chivu a fost titular si a evoluat pe intreaga durata a meciului.

PORTUGALIA. In etapa a III-a a campionatului Portugaliei, formatia Sporting Lisabona, antrenata de tehnicianul roman Ladislau Boloni, a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 4-0, de formatia Pacos Ferreira. Atacantul roman Marius Niculae a evoluat pentru Sporting pe toata durata meciului.

GERMANIA. Formatia VfL Wolfsburg, cu Dorinel Munteanu pe teren din minutul 59, a terminat la egalitate, scor 2-2, partida dispuata in deplasare la TSV Munchen 1860. Ionel Ganea nu a evoluat in meciul pe care VfB Stuttgart l-a terminat la egalitate, scor 1-1, in deplasare la Borussia Monchengladbach.

FRANTA. Atacantul roman al echipei FC Nantes, Viorel Moldovan, nu a evoluat in meciul cistigat de formatia sa, simbata, pe teren propriu, cu scorul 1-0, in fata gruparii Olympique Lyon, in cadrul etapei a VII-a a campionatului Frantei. OSC Lille, fara Marius Baciu pe teren, a pierdut, cu scorul de 0-1, intilnirea disputata in deplasare cu Montpellier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS