11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIverson a scapat de inchisoare

Iverson a scapat de inchisoare

Procurorul Lynne Abraham a anulat ultimele doua capete de acuzare retinute impotriva baschetbalistului american Allen Iverson, care a fost inculpat, in luna iulie, pentru atac armat. Procurorul a luat aceasta decizie dupa ce partea reclamanta a renuntat la plingerile formulate impotriva jucatorului formatiei Philadelphia 76-ers, din Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA).

La sfirsitul lunii iulie, Tribunalul din Philadelphia a respins 12 dintre cele 14 capete de acuzare impotriva lui Iverson. Judecatorul James DeLeon a retinut impotriva baschetbalistului numai acuzatiile de amenintari teroriste, respingindu-le pe cele de intrare prin efractie, agresiune, sechestrare cu circumstante agravante, incalcarea legii privind posesia armelor de foc si alte infractiuni.

„Sintem multumiti de decizia de a se retrage si celelalte doua capete de acuzare. Inca de la inceput le-am cerut suporterilor, presei si opiniei publice sa nu reactioneze imediat si sa astepte decizia justitiei“, au precizat, intr-un comunicat, responsabilii clubului Philadelphia 76-ers.

Conform raportului politiei, Iverson a mers pe 3 iulie in apartamentul unui var din Philadelphia, pentru a-si cauta sotia, dupa o cearta conjugala. Un vecin a declarat ca baschetbalistul i-a amenintat cu o arma pe doi locatari, Charles Jones (21 ani) si Hakim Casey (17 ani), care stateau in acelasi apartament cu varul sau. In timpul audierilor, intre declaratiile lui Jones si Casey au aparut divergente. Baschetbalistul a mai avut probleme cu justitia in 1997, cind politia a descoperit in masina sa o cantitate mica de marijuana si o arma. Iverson a fost pus in libertate supravegheata pe o perioada de trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS