16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, la doi pasi de finala

Andrei Pavel, la doi pasi de finala

Andrei Pavel s-a calificat in sferturile de finala ale turneului Open Romania, care este dotat cu premii in valoare totala de 356.000 de dolari. Pavel, cap de serie numarul 1, l-a invins in optimile de finala, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, pe spaniolul Albert Portas, numarul 89 in ierarhia mondiala.

In primul set, Pavel a avut de doua ori avantajul unui break, dar Portas a reusit trei break-uri consecutive si a cistigat cu 6-4. In setul secund, romanul, incurajat de peste 2.000 de spectatori, a reusit sa se desprinda la 5-4, pe serviciul adversarului, dupa care a incheiat cu 6-4. In setul decisiv, de la scorul de 2-2, spaniolul nu a mai cistigat nici un game. A fost a cincea intilnire dintre Pavel si Portas, spaniolul cistigind trei partide. Cei doi se mai intilnisera la Open Romania, in sferturile de finala ale editiei din 1998, cind ibericul a fost invingator.

„Joc tenis pentru suporteri“

Dupa meciul cu Portas, Andrei Pavel a spus: „Publicul a fost extraordinar. E drept, citeodata, ma mai deranja si pe mine, dar stiam ca este de partea mea. Nu este usor sa joci acasa, dar ai o satisfactie foarte mare atunci cind toti spectatorii te aplauda. Pina la urma, pentru ei joc tenis.“ Jucatorul roman a afirmat ca si-a dorit foarte mult sa cistige acest meci: „Ma asteptam sa fie greu, pentru ca Portas loveste foarte iute si te obliga intotdeauna sa alergi mai mult decit el. La inceput am fost un pic nervos, deoarece imi doream foarte mult sa cistig. M-am bazat pe forta mea de a lupta, mai ales ca ma simt bine din punct de vedere fizic. M-am batut pina la sfirsit si am fost rasplatit pentru asta.“

Hanescu, eliminat in optimi

Tenismenul roman Victor Hanescu a ratat calificarea in sferturile de finala ale turneului Open Romania. Jucatorul nostru a fost invins, cu scorul de 6-4, 6-2, de argentinianul Jose Acasuso, in optimile de finala ale competitiei. In turul urmator, Acasuso, cap de serie numarul cinci, il va intilni pe compatriotul sau Franco Squillari.

Nici un roman la dublu

Perechea romana Victor Hanescu / Ion Moldovan a ratat calificarea in semifinalele turneului ATP Open Romania. Hanescu si Moldovan au fost invinsi, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/5), de perechea spaniola Felix Mantilla / David Sanchez. Meciul a fost intrerupt miercuri, din cauza ploii, la scorul de 6-3, 5-4 in favoarea tenismenilor spanioli. Dupa eliminarea perechii Hanescu / Moldovan, in concursul de dublu al turneului Open Romania nu se mai afla nici un roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS