14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Motru i-a pus „talpi“ concitadinei Mecanica

Minerul Motru i-a pus „talpi“ concitadinei Mecanica

Mecanica Motru, formatia care a fost revelatia editiei trecute a campionatului judetean Gorj, a fost deziluzia inceputului de campionat 2002-2003. Inscrisa in campionat in sezonul trecut, echipa sustinuta de Uzina Mecanica din Motru a reusit intr-un singur an sa se claseze pe primul loc si sa si promoveze in Divizia C in urma meciului de baraj sustinut la Orsova. Retragerea echipei de fotbal gorjene, care in sezonul trecut a avut rezultate foarte bune, are mai multe aspecte (pe linga cel financiar comunicat FRF). In opinia reprezentantilor acestui club, vinovati de situatia creata sint conducatorii celeilalte divizionare din Motru, Minerul, echipa de la care Mecanica imprumutase in sezonul trecut cam toti jucatorii care au contribuit la promovare.

Minerul nu a acordat transferul jucatorilor

Presedintele FC Mecanica Motru, Sergiu Manolescu, a comunicat AJF Gorj motivele retragerii acestei formatii din Divizia C, printre acestea numarindu-se si faptul ca echipa sa nu mai avea jucatori care sa evolueze in campionat. 14 dintre cei 18 jucatori pe care Mecanica ii avea in lot erau imprumutati de la Minerul Motru, echipa care nu a acordat transferul acestora catre noua divizionara C. Presedintele motrenilor s-a plins in special de rea- vointa celor de la Minerul care, desi nu-i foloseau pe acesti jucatori, n-au vrut sa le dea dreptul de joc pentru echipa recent promovata in Divizia C: „Intelegindu-ne cu presedintele echipei Minerul Motru, Florin Ionescu, pentru ca jucatorii sa evolueze la Mecanica Motru si in acest sezon, noi ne-am inscris in Divizia Nationala cu cele doua grupe de juniori, participind deja la toate meciurile oficiale din tur. Considerind ca intelegerea respectiva va fi respectata, Mecanica Motru a cheltuit peste 500 de milioane de lei cu pregatirea jucatorilor in cauza pentru viitorul sezon.“

Mecanica vrea

sa-si recupereze banii

Toti jucatorii in cauza contribuisera la promovarea echipei in Divizia C si apoi fusesera luati, pe baza acestei intelegeri, in cantonamentul de pregatire centralizata de la Herculane. Cu citeva zile inaintea debutului in Divizia C, conducerea de la Minerul Motru nu a mai respectat intelegerea, refuzind transferul celor 14 jucatori la Mecanica. „Pe 28 august, cind a avut loc ultima discutie pentru a se primi dezlegarea acestor jucatori, presedintele Florin Ionescu ducea tratative cu Minerul Matasari pentru a-l transfera pe jucatorul Ionel Jujan, care a fost in cantonament la Herculane cu Mecanica Motru. Cum acesta s-a pregatit in vara cu echipa Mecanica, noi solicitam plata datoriei de 15 milioane de lei pe care jucatorul o are fata de club si care reprezinta cheltuieli de masa, transport si cantonament“, a adaugat presedintele Manolescu. Ramasa fara jucatori si confruntindu-se cu probleme financiare, conducerea de la Mecanica Motru a anuntat FRF ca nu are posibilitatea inscrierii in campionatul Diviziei C. De asemenea, prin adresa nr. 157 din 30 august, facuta catre AJF, conducerea echipei (care nu a mai solicitat nici macar inscrierea in campionatul judetean) cere sa nu se acorde dreptul de joc celor 14 jucatori pina cind clubul Mecanica Motru nu va recupera suma cheltuita cu pregatirea acestora.

FC Novaci a preluat Mecanica prin comasare

Cu doar o zi inaintea inceperii campionatului, presedintele AJF Gorj, Ion Corlan, a solicitat FRF inscrierea in Divizia C a echipei FC Novaci pentru a se pastra locul in judet si pentru a nu reduce numarul echipelor din seria a V-a. Actiunea initiata de AJF a fost posibila si datorita faptului ca Mecanica Motru isi inscrisese din vara cele doua echipe de juniori in campionatul national. Prin comasarea celor doua formatii, FC Senaco a reusit astfel sa revina in Divizia C mult mai repede decit s-ar fi asteptat presedintele clubului, Relu Stefanoiu. Dupa ce fosta echipa Paringul fuzionase in vara cu Rarora Mateesti, s-a infiintat FC Senaco, echipa care urma sa se inscrie in campionatul judetean si sa incerce promovarea in sezonul viitor. Cum conditiile pentru a juca in Divizia C existau deja la Novaci, problema acestui loc a fost deja rezolvata. FC Senaco a debutat deja in Divizia C in etapa de simbata, cind a jucat la Vilcea, cu Oltchim, si a cistigat cu 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS