20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMiza intr-un joc murdar

Miza intr-un joc murdar

Pina sa ajunga la Steaua – asa este, pe cai oculte! -, Adrian Ilie a facut furori in Divizia A, la Electroputere. Un alt produs de lux al clubului din Valea Rosie, Gabi Popescu, s-a afirmat tot la Electro ca unul dintre cei mai buni fundasi dreapta din tara, dupa care a venit la Universitatea si a confirmat din plin pe un post mult mai pretentios, cel de coordonator.

Acum, tot din Valea Rosie, ar putea sa le calce pe urme Dragos Popescu. Are 18 ani si ceva, este talentat, dar, fara suparare, nu a speriat inca pe nimeni, nici macar in Divizia C. Spune ca a jucat la lotul national de juniori, dar se face ca uita cum a ajuns acolo, plus ca acele „jocuri“ au fost de fapt niste banale trialuri…

Problema lui Dragos este alta. Nu are rabdare si crede ca deja poate evolua la Universitatea. Dar asa ceva nu i-a spus Sandoi, de exemplu, sau un alt tehnician care are caderea sa faca asemenea pronosticuri. Nu, Dragos a aflat probabil de la vreun impresar ca are posibilitati mai mari decit in realitate si nu isi pune problema ca va „ateriza“, in cel mai fericit caz, la echipa de tineret a Universitatii, una, din pacate, mediocra.

Aflat de o luna si ceva intr-o relatie oficiala cu impresarul Rodion Camataru, Dragos Popescu nu sesizeaza ca, de fapt, a fost impins intr-un razboi care nu este al lui si din care el nu are nimic de cistigat.

Fara nici un argument, Camataru este acuzat ca intentioneaza sa-l duca pe jucator la Steaua, de parca Olaroiu ar avea nevoie in actuala situatie a bucurestenilor, una destul de delicata, exact de un fundas din Divizia C. Mult mai simplu era, dar si corect, ca Universitatea sa discute pe cai legale cu conducerea UFC Electro despre intentia de a-l transfera pe Dragos. Dar, fara sa intrebe pe nimeni, conducerea (?) alb-albastrilor a trecut direct la atac si a inventat povestea cu Steaua.

Pe de alta parte, Dragos Popescu a fost intr-adevar crescut in pepiniera Universitatii, dar a acceptat sa semneze cu Electro si cu Camataru in schimbul unor anumite sume de bani. Cum a fost cedat el de Gigi Netoiu lui Cornel Mondea este o alta discutie si aceasta destul de delicata. Pentru ca aceia care il acuza subtil pe Mondea ca a furat jucatorul au fost ajutati la greu de actualul prefect sa cumpere Universitatea. Acum, in loc de multumiri, lui Mondea i se cam transmit injuraturi. Dar, asta este, prefectul si-a facut-o cu minuta lui.

Ca sa incheiem, inclusiv antrenorul Florin Cioroianu a recunoscut ieri ca pentru toti fotbalistii de la UFC Electro va avea prioritate Universitatea. O prioritate inteleasa insa in termeni civilizati. Dar specialistii care cunosc lotul echipei din Valea Rosie spun ca ademenirea lui Dragos Popescu s-a facut din alte interese pentru ca jucatorul este la stadiul cind mai are nevoie de cel putin un an de rodaj acolo unde se afla, ba ca nu i-ar strica apoi si un scurt stagiu la B. De cele mai multe multe ori, insa, graba strica treaba si ar fi bine ca Dragos Popescu sa inteleaga repede aceasta regula.

Pentru ca este la virsta cind multi si-au stricat cariere care se anuntau stralucite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS