10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIugoslavia a cistigat titlul suprem

Iugoslavia a cistigat titlul suprem

Reprezentativa masculina de baschet a Iugoslaviei a cistigat finala Campionatului Mondial de la Indianapolis, invingind, cu scorul de 84-77, dupa prelungiri, selectionata Argentinei. La finalul timpului regulamentar, scorul era 75-75, dupa ce la pauza selectionata iugoslava conducea cu scorul de 41-39.

Iugoslavia a obtinut pentru a cincea oara titlul mondial, dupa victoriile inregistrate in 1970, 1978, 1990 si 1998. In total, reprezentativa iugoslava a disputat opt finale de Campionat Mondial si s-a clasat de zece ori pe podium. Jucatorii iugoslavi detin, de asemenea, titlul european si s-au clasat pe locul sase la Jocurile Olimpice de la Sydney. Medalia de bronz a Campionatului Mondial de la Indianapolis a revenit echipei Germaniei, care a invins, cu scorul de 117-94, nationala Noii Zeelande.

Mii de persoane au invadat strazile din Belgrad pentru a sarbatori cistigarea titlului mondial de catre nationala Iugoslaviei. Suporterii iugoslavi au folosit petarde, fluiere si torte intr-un „concert“ asurzitor de claxoane si scandari. Manifestari de bucurie au avut loc si in celelalte orase importante din Iugoslavia. Mii de persoane s-au strins in centrul orasului Podgorica, in timp ce piata centrala din Novi Sad era invadata de oameni inainte de debutul partidei, desi nu a existat un ecran pe care sa fie transmis meciul. Unii tineri au inceput chiar sa stringa semnaturi in vederea prezentarii candidaturii vedetei nationalei Iugoslaviei, Vlade Divac, la alegerile prezidentiale din Serbia, ce vor avea loc pe 29 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS