21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCorneliu Papura trece azi de „borna“ 29

Corneliu Papura trece azi de „borna“ 29

Oltean pursinge, Corneliu Papura a debutat in divizia A, firesc, la Universitatea Craiova, intr-un meci al oltenilor in Giulesti: Rapid – Universitatea 2-0 (iunie 1992). A imbracat culorile „alb-albastre“ pina in vara lui ’96, perioada in care a atras privirile antrenorilor echipelor nationale, contabilizind 15 meciuri (2 goluri marcate) in nationala olimpica si 12 partide in nationala A (1994-1996).

A participat la CM din SUA, evoluind in trei partide oficiale ale tricolorilor lui Iordanescu: cu Argentina (3-2), Columbia (3-1) si Suedia (1-1). In perioada iunie ’96 – octombrie ’98 a jucat in Division 1 (Franta), la FC Rennes, contabilizind 27 de meciuri oficiale si doua goluri.

A revenit la Craiova in noiembrie 1998, jucind din nou pentru Universitatea in campionatele ’98/’99, ’99/2000, in vara lui 2000 participind, dupa ani multi, in Cupele Europene. Dar antrenorul de atunci, Florin Marin, nu-i prea avea la inima pe olteni. Dupa ce in vara lui 2000 i-a indepartat pe cei ce au calificat Universitatea in Cupele Europene (Cristescu, Prunea, Neagoe etc.), dupa inceperea campionatului a renuntat, inexplicabil, si la Papura. A fost nevoie ca Universitatea sa piarda citeva meciuri pentru ca unul dintre actionarii de atunci, Nicu Gheara, sa-si dea seama de gafa lui „Flocea“ si Papura a fost rechemat la Craiova.

Dar in sezonul urmator, Netoiu a fabricat doua scenarii pentru alungarea din Craiova a celor mai buni jucatori olteni de atunci, Gabi Popescu si Papura! Si cum Netoiu reuseste in aproape toate scenariile regizate, i-a determinat pe cei doi sa plece din Craiova, ajungind astfel in Cotroceni (la FC National). Mai departe, istoria e cunoscuta: desi oameni de baza in Cotroceni, Gino Iorgulescu a cautat solutii financiare pentru criza de la FC National, motiv pentru care Papura a ajuns in Israel, la Beitar Ierusalim (2001/2002), iar Gabi Popescu – in Coreea de Sud. Cu doar doua saptamini inainte de inceperea campionatului actual, patronul actual al Universitatii a mizat pe olteni si asa au ajuns pe „Ion Oblemenco“ Badea, Lutu, Papura, Stinga.

Astazi, Corneliu Papura implineste 29 de ani, el fiind nascut – coincidenta – in aceeasi zi cu tatal sau, Cornel Papura (care implineste 55 de ani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS