14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ii vom «obliga» pe suporteri sa vina mereu la stadion“

„Ii vom «obliga» pe suporteri sa vina mereu la stadion“

Stadionul „Ion Oblemenco“ a gazduit duminica doua spectacole, unul in teren si celalalt in tribunele arhipline. Suporterii s-au intrecut si ei pe sine, realizind o atmosfera braziliana, inedita si unica. Jucatorii, antrenorii si alti oameni de fotbal au tinut sa sublinieze ca o asemenea atmosfera incredibila n-au mai vazut de mult pe un stadion din Romania. De aici a „pornit“ dialogul nostru cu antrenorul principal al Universitatii, Mitica Marcu.

– Ce ziceti de aceasta atmosfera deosebita, de-a dreptul incendiara?

– Intr-adevar, ceea ce a fost duminica in tribunele stadionului „Ion Oblemenco“ rar se poate vedea. A fost ca pe timpul cind jucam noi, adica Universitatea care a adus primul titlu national in Banie (’73/’74). Totusi, cred ca tot ceea ce s-a petrecut acum, adica aceasta atmosfera fantastica, a fost peste cea din acei ani de glorie „alb-albastra“. Poate doar in perioada de afirmare europeana in Cupa UEFA, fostul „Central“ a fost cuprins de o asemenea nebunie frumoasa, cum ar zice maestrul Fanus Neagu. Si pentru noi, antrenorii, a fost acum o surpriza foarte mare. Cu aproximativ trei ore inainte de inceperea meciului, stadionul a fost plin! Ne-am readus aminte, repet, de vremurile bune ale Craiovei.

– Este firesc, Universitatea a redevenit… Universitatea, adica a oltenilor.

– Cred ca-i vom „obliga“ pe suporteri sa vina mereu la stadion. Cum? Evident, prin rezultate bune, spectacol fotbalistic si reinvierea spiritului „alb-albastru“.

– Despre jocul propriu-zis?

– Scorul ma scuteste de comentarii. Universitatea a dominat din punct de vedere tactic, mai ales ca i-am asteptat pe stelisti in terenul nostru cu un marcaj destul de bun si am mers pe contraatacuri taioase.

– Totusi, meciul n-a fost foarte spectaculos.

– Era normal. Universitatea a jucat la rezultat, cum se spune. Important este ca am cistigat.

– In ciuda faptului ca Universitatea s-a „adunat“ in ultimele saptamini dinaintea inceperii campionatului, alcatuim acum o echipa.

– Da. Si, chiar daca in joc unii au plusuri, iar altii – unele minusuri, se compenseaza. Experienta unor jucatori si-a spus, dupa cum s-a vazut, cuvintul. Ceilalti, chiar daca n-au valoarea acestora, totusi au compensat prin alte calitati. Nu fac nominalizari, e problema noastra interna.

– Altceva?

– Sint, dupa cum ati constatat, foarte bucuros pentru aceasta victorie, dar, dintr-un punct de vedere, trist. In ziua meciului, s-au implinit, incredibil, sase ani de la decesul fulgerator al unui fotbalist si al unui om nepretuit, Nelu Oblemenco…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS