17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSintem in virf, de s-ar opri campionatul...

Sintem in virf, de s-ar opri campionatul…

„U“ Craiova – Steaua – 3-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 35.000.

• Au marcat: Verdes ’18, ’90; Sava ’67 (p) / Raducanu ’90 (p).

„U“ Craiova: Agachi 7 – Vochin 7; Papura 7; Rada 7 – Miclea 6,5 (’66, Dragomir 6,5); Badea 7; Stinga 7; Ciocoi 6,5 – Sava 7 (’80, Nica); Verdes 7,5; Lutu 7 (’61, Vladoiu 7,5). Director tehnic: E. Sandoi.

Steaua: M. Tudor 5 – Fl. Dumitru 5; Miu 5,5; M. Radoi 5; Panc 5,5 (’65, Trica 5) – Paraschiv 5 (’58, Lita 5); Aliuta 6,5; Bostina 5; Neaga 5 – Oprita 6; Raducanu 5. Antrenor: C. Olaroiu.

• Au arbitrat: I. Serea 7 – M. Beudean 7, F. Hincu 7.

• Avertismente: Papura, Dragomir, Stinga, Vladoiu / M. Radoi, Trica, Paraschiv, Aliuta, Bostina, Neaga.

• Filmul golurilor: min. 18, 1-0: Lutu a pasat superb printre „adormitii“ Radoi si Dumitru, Verdes a preluat si a plasat la colt pe linga Tudor; min. 67, 2-0: Vladoiu a plecat ca din pusca de linga Radoi si Miu, a ajuns singur cu M. Tudor si stelistul l-a faultat in careu. Penaltiul a fost transformat impecabil de Sava; min. 90, 2-1: Oprita a fost jenat in careu si Serea a dictat din nou penalti, transformat cu siguranta de Raducanu; min. 90, 3-1: Vladoiu l-a „simtit“ excelent pe Verdes si rapidul atacant oltean a marcat printre picioarele lui M. Tudor.

Oltenii au pregatit cum numai ei stiu meciul cu Steaua. Simtind ca echipa alb-albastra este pe val, mii de suporteri din Vilcea, Gorj, Mehedinti, Olt si Teleorman au asaltat Bania inca din dimineata jocului, iar la ora 14.00 stadionul era arhiplin.

Presiunea a fost imensa si era greu de grezut ca Steaua, o trupa destul de dezarticulata, va rezista in fata unei echipe sustinute de 35.000 de oameni, dar si de inca vreo 10-15.000 de suporteri ramasi pe la porti! De altfel, oaspetii se temeau in primul rind de atmosfera din tribune, desi, la fata locului, problemele au fost altele…

Pai, Olaroiu putea sa joace ieri si cu stadionul gol si e greu de crezut ca ar fi reusit altceva. Echipa lui pare anemica, ba, mai mult, Sandoi a surprins pe toata lumea, refuzind sa se arunce cu ochii inchisi peste adversar. Prin urmare, invitati deseori sa atace, stelistii s-au ciocnit invariabil de apararea olteana, asezata perfect de Sandoi, iar cind au reusit sa se mai desprinda cit de cit, alde Neaga, Raducanu, Paraschiv si Trica s-au incurcat pur si simplu singuri.

Meciul nu a fost frumos, dar nici urit. Sfatuiti sa evolueze atent, fara riscuri inutile, craiovenii au controlat in permanenta ostilitatile, in timp ce stelistii au demonstrat ca startul slab de campionat nu a fost doar o intimplare…

Jucind intr-un fel la asteptare, baietii lui Sandoi s-au dovedit insa pragmatici la finalizare, in prima repriza, de exemplu, ei marcind la singura ocazie de gol adevarata pe care si-au creat-o.

Nici stelistii nu s-au apropiat prea des de poarta noastra, Raducanu ratind si el ocazia primei parti prin minutul 29, atunci cind a fost blocat excelent de Agachi.

La reluare, elevii lui Olaroiu au inceput parca mai decisi, dar ideile lor parca se evaporau in preajma unui careu pazit strasnic de Papura, Vochin si Rada. Apoi, cind s-au mai strecurat printre fundasi, Neaga si Bostina s-au „speriat“ de poarta si au ratat incredibil.

Sesizind aiureala care se instalase in tabara stelista, Sandoi l-a aruncat pe Vladoiu in lupta, mutarea iesindu-i extraordinar abilului nostru tehnician. In ultima jumatate de ora, Jean a fost un pericol permanent pentru buturile lui Martin Tudor, el fiind la originea celorlalte doua goluri marcate de olteni.

Steaua nu a reusit decit sa marcheze o singura data, dar si respectiva reusita a fost „amendata“ scurt de ai nostri, care au inchis tabela prin Verdes.

Despre joc, mare lucru n-ar mai fi de spus. Poate doar ca, in timp ce craiovenii au demonstrat o omogenitate surprinzatoare pentru o echipa adunata in mare graba, stelistii au gafat nepermis pentru o trupa cu blazonul lor, iar nervozitatea internationalului Mirel Radoi (altfel, penibil in joc) a fost suparatoare pentru majoritatea craiovenilor care l-au sustinut cind era copil la Extensiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS