17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulisele unui spectacol anuntat

Culisele unui spectacol anuntat

Sandoi s-a decis inaintea meciului

Cind au aparut la incalzire, fotbalistii Universitatii au fost aplaudati la scena deschisa de suporteri, Badea, Papura si ceilalti fiind chemati la Peluza Sud pentru a saluta galeria. S-au incalzit Lutu si Vladoiu, desi nici unul nu era trecut pe lista cu echipele de start inaintata presei, in linia de atac fiind lasat un loc liber. Tehnicianul Universitatii s-a decis abia cu citeva minute inaintea jocului pe cine sa trimita in teren dintre cei doi. Pina la urma, Lutu a anuntat ca poate sa joace, desi a avut unele probleme medicale in zilele anterioare, asa ca el a fost alesul lui Sandoi. Din acest motiv, meciul a intirziat citeva minute, pentru ca oficialii craioveni a trebuit sa-i completeze numele pe raportul oficial al meciului.

A fost si nocturna buna la ceva…

Inca de la primele ore ale diminetii, mii de suporteri au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco“. Cum insa portile arenei s-au deschis la ora 13.30, oamenii veniti din toata Oltenia si-au gasit cite un loc prin preajma stadionului, comentind de zor despre marea partida. Oamenii au venit din Gorj, Mehedinti, Vilcea si Olt, ei instalindu-si in dreptul sectoarelor de unde au urmarit jocul bannere in care isi manifestau dragostea pentru fotbalistii Stiintei. La ora 14.00, stadionul se umpluse deja pina la refuz, organizatorii luind decizia de a inchide portile. Cu o ora inaintea jocului, nici la tribuna oficiala nu se mai gasea nici un loc disponibil. Totusi, pentru a urmari meciul, multi oamenii s-au urcat pe scheletul Salii Polivalente. In stadion, peste 100 de spectatori s-au urcat pe stilpii nocturnei, desi era periculos, pentru a vedea meciul.

La partida au asistat numeroase personalitati din lumea fotbalului, dar si oameni politici si oficialitati din toate judetele Olteniei. I-am remarcat in tribune pe Mitica Dragomir, Ilie Balaci, Sorin Cirtu si altii.

Spectacol in teren si in tribune

Atmosfera de pe stadion a fost incendiara, 35.000 de oameni incurajindu-i in permanenta pe alb-albastri. Suporterii au agatat, intre cei doi stilpi ai nocturnei, inspre Peluza Sud, urmatoarea inscriptie: „Craiova, un strigat, o lacrima, un suris de fericire“. Pe gardul de la peluza, un alt banner al galeriei atragea atentia: „Romania a inceput de la noi!“. Cind a inceput meciul, galeria a afisat un banner imens, de 30/20m, pe care se putea citi „Pelendava, Craiova“ si o imagine cu domnitorul Mihai Viteazu in fata unei cetati. Spre sfirsitul meciului, galeria Universitatii a afisat un banner cu „Timisoara, orasul pe care il respectam“.

Galeria Stelei a venit cu intirziere

Cu o jumatate de ora inaintea meciului, in sectorul rezervat galeriei steliste si-au facut aparitia vreo zece suporteri. „Grosul“ suporterilor bucuresteni a sosit insa la stadion abia in minutul 12 al intilnirii. Suporterii Stelei, peste 1.000 la numar, au afisat si ei un bannner in repriza secunda. Ei si-au incurajat favoritii, insa a trebuit sa recunoasca, in final, ca Universitatea a meritat victoria.

Mihali a venit dupa Rada

Fostul international dinamovist, Gica Mihali, in prezent antrenor secund al lotului national de tineret, a venit la meci insotit de sotia lui Jean Vladoiu. Mihali a urmarit jocul, fiind incintat de atmosfera de pe stadion, iar dupa meci a avut misiunea de a-l duce pe Rada la Bucuresti, la reunirea lotului national al Romaniei in vederea meciului cu reprezentativa similara a Bosniei-Hertegovina.

Un taraf a cintat „Multi ani traiasca!“

La tribuna oficiala, un taraf de lautari venit de la Tirgu Jiu a interpretat imnul echipei alb-albastre si melodii populare din zona Olteniei. Nu putea sa lipseasca cintecul preferat al oltenilor „M-a facut mama oltean“. Desi multi spectatori de la oficiala pareau deranjati de decibelii produsi de lautari, acestia din urma si-au vazut de treaba si au intretinut, alaturi de galerie, atmosfera pe stadion. Spre finalul meciului, cind cei 35.000 de spectatori scandau „Stiinta, Stiinta!“, taraful de lautari a interpretat, pentru fotbalistii Universitatii, „Multi ani traiasca!“ si „S-alta data o s-o facem si mai lata!“. Fluierul final al jocului nici nu s-a auzit in vacarmul din tribune.

Spion al generalului in Banie

Iosif Rotariu a fost ieri „spionul“ lui Iordanescu, secundul generalului urmarind derbiul de pe „Ion Oblemenco“, avind de notat evolutiile a trei jucatori. Este vorba de stelistii Radoi si Miu, dar si pe „Hagi-Lutu“ al Baniei. Desi incomplet refacut dupa incrincenarea de la Bacau, Ionut Lutu a fost folosit totusi ieri titular, Sandoi spunind la conferinta de presa: „Lutu a avut unele probleme de sanatate, de marti el nu s-a antrenat normal, dar a facut astazi un efort de vointa fantastic. A ramas pe teren, iar evolutia lui a fost cit se poate de buna“.

Mitica Marcu: „Inca sapte etape nu pierdem!“

Mitica Marcu, felicitat dupa meci de suporteri de toate generatiile, inclusiv de fostii colegi Deselnicu, Cirtu, Velea, a tinut sa spuna pentru GdS: „Repet ceea ce am declarat de citeva zile: cel putin inca sapte etape nu pierdem! Asadar, la Pitesti trebuie sa venim cu punct(e)“.

Amical la Tirgu Jiu

Astazi este zi libera, iar de miine lotul largit al oltenilor va efectua un cantonament de pregatire la Govora, timp de aproximativ o saptamina (pina simbata).

Miercuri dupa-amiaza (ora 17.00), Universitatea va disputa la Tirgu Jiu o prima partida amicala din aceasta perioada de intrerupere a campionatului, in compania fostei echipe antrenate de Sandoi, Pandurii. De luni, Universitatea continua pregatirile in Craiova, cu un joc scoala in familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS