22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNational s-a calificat cu emotii

National s-a calificat cu emotii

In primul tur al Cupei UEFA, echipele romanesti vor intilni doua formatii olandeze: FC National – Heerenveen, Vitesse Arnhem – Rapid

Cupa UEFA, mansa a doua

a rundei preliminare

FC National – SK Tirana 2-2

• Stadion: „Cotroceni“, spectatori: 3.000.

• Au marcat: S. Ilie ’30, S. Radu ’60 / Merkoci ‘8, Zaccanti ’68.

FC National: Vintila – D. Petrescu, Curt, Prodan, P. Marin – Olah (’77, Keca), Caramarin, Ov. Petre, Coman – Sg. Radu (’75, V. Iacob), S. Ilie (’90, Nemtanu). Antrenor: Walter Zenga.

SK Tirana: Egbo – Veenhof, Vata, Dabulla (’89, Halili) – Sina, E. Bulku (’64, Zaccanti), Xhafa (’80, S. Bulku), Patushi, Lici – Merkoci, Fortuzi. Antrenor: Enver Hadziabdici.

• Au arbitrat: Mika Peltola – Taavi Sulander, Ari Turkki.

Vicecampioana Romaniei, FC National, s-a calificat in primul tur al Cupei UEFA, dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), partida disputata joi seara, pe teren propriu, cu formatia albaneza SK Tirana, in mansa a doua a rundei preliminare a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi. In partida tur, care s-a disputat la Tirana, FC National s-a impus cu scorul de 1-0.

Deznodamintul partidei de pe stadionul „Cotroceni“ a stat sub semnul intrebarii pina la ultimul fluier al centralului finlandez Mika Peltola, care a arbitrat joi seara ultimul sau meci international. Albanezii au anulat repede avantajul luat in tur de bucuresteni, Merkoci inscriind in minutul opt cu o lovitura de cap din mijlocul careului mare. In minutul 30, Sabin Ilie a fructificat, cu un lob peste portarul Egbo, o pasa trimisa in adincime si astfel „bancarii“ au intrat mai linistiti la cabine.

Cea de-a doua parte a partidei a inceput foarte bine pentru elevii lui Walter Zenga, Sergiu Radu aducind in avantaj echipa FC National cu un voleu exceptional din interiorul careului mare (’60). Bucuria bucurestenilor nu a tinut decit opt minute pentru ca Zaccanti a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu largul concurs al portarului Vintila. Ultimele minute ale partidei au fost foarte dificile pentru fotbalistii gruparii din „Cotroceni“, acestia baricadindu-se in fata propriei porti in incercarea de a stavili iuresul albanezilor, care au atacat cu toate liniile, chiar si portarul Egbo aflindu-se la un moment dat in careul lui Vintila.

La conferinta de presa care s-a tinut la sfirsitul meciului de pe „Cotroceni“, antrenorul formatiei FC National, italianul Walter Zenga, a spus ca i-a cerut lui Dan Petrescu sa evolueze, desi era obosit, pentru ca avea nevoie pe teren de un fotbalist cu experienta in partida retur cu gruparea albaneza. „Am vorbit cu Dan Petrescu si i-am spus ca este important ca in meciuri internationale sa joace fotbalisti cu experienta. El este un jucator bun, care a evoluat in Liga Campionilor si am preferat sa joace cineva obosit, decit cineva fara experienta“, a spus Zenga. Tehnicianul echipei „bancare“ a considerat ca Sabin Ilie a fost jucatorul care a facut diferenta in meciul dintre FC National si SK Tirana: „Am facut un meci bun. Am avut mai multe sanse de a inscrie. Fotbalul este ciudat pentru ca echipa adversa a reusit sa inscrie, desi a avut foarte putine ocazii. Noi am avut in teren un jucator ce a facut diferenta, Sabin Ilie. SK Tirana este o echipa buna, insa pe teren a fost o singura formatie. Cred ca toate meciurile sint grele.“

Ieri, la Monte Carlo, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din primul tur al Cupei UEFA. In aceasta faza a competitiei, FC National va juca impotriva echipei olandeze Heerenveen (prima mansa se va disputa la Bucuresti), iar Rapid Bucuresti va intilni formatia Vitesse Arnhem (prima mansa se va juca la Arnhem).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS