23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Inima antrenorului trebuie sa bata in acelasi ritm cu cele ale fotbalistilor“

„Inima antrenorului trebuie sa bata in acelasi ritm cu cele ale fotbalistilor“

Pe site-ul oficial al clubului Besiktas a fost publicat un interviu cu Mircea Lucescu, in care acesta a spus ca a venit la echipa din Istanbul pentru ca aceasta grupare „sa nu ramina pe pagina a treia a ziarelor“, avind in vedere ca primele pagini al publicatiilor de sport din Turcia sint monopolizate de formatiile Galatasaray si Fenerbahce. Va redam integral acest interviu.

– Va cunoastem ca fiind un antrenor corect, linistit, modest si rabdator. Se spune despre dumneavoastra ca sinteti antrenorul care imparte dreptate. Ce fel de om este Mircea Lucescu?

– Studiile pe care le-am facut au cel mai important rol in formarea personalitatii mele. De asemenea, am invatat foarte multe si din viata celorlalti oameni si am gasit astfel drumul potrivit pentru mine. Oamenii pot invata cite ceva chiar si din cea mai neplacuta experienta pe care o traiesc. Eu am invatat foarte multe atit din infringeri, cit si din victorii. Am inteles ca si soarta joaca un rol important in viata oamenilor. Uneori esti lipsit de sansa, mai poti pierde in viata, dar nu trebuie sa renunti la lupta. Trebuie sa faci o distinctie intre bine si rau. Cel mai important pentru un antrenor este sa nu se lase cuprins de pesimism in cazul infringerilor, iar atunci cind invinge sa nu se bucure prea mult. Nu-i esti de nici un ajutor fotbalistului tau daca esti nervos. Trebuie sa stai in fata echipei calm, din primul si pina in ultimul minut al meciului, si inima ta sa bata in acelasi ritm cu cele ale fotbalistilor. Daca un antrenor da dovada de nervozitate la marginea terenului, daca tipa, inseamna ca el se zbate sa iasa in evidenta.

– De acum cunoasteti Turcia. Cele trei mari cluburi, Galatasaray, Fenerbahce si Besiktas au caracteristici diferite. Besiktas este o grupare a poporului, care si-a cistigat prin munca locul in inimile suporterilor. Noi va consideram potrivit pentru clubul Besiktas din acest punct de vedere. Sinteti de acord?

– Besiktas m-a ales pe mine si eu am ales acest club. Este adevarat ca port caracteristicile gruparii. Este posibil sa fiu o persoana modesta. Sincer sa fiu, un tehnician nu poate veni prea usor la Besiktas dupa ce a antrenat echipa Galatasaray. Dar eu, inainte de a veni la Besiktas, am citit istoria acestui club. Stiu foarte bine de ce numai pe emblema gruparii Besiktas se afla steagul Turciei. M-a impresionat istoria clubului si faptul ca Besiktas este o echipa a poporului.

– Ce v-a impresionat cel mai mult din istoria clubului Besiktas?

– Totul m-a impresionat, de la inceput si pina la sfirsit. Sint multe lucruri care imi plac in aceasta istorie. Am venit insa la Besiktas pentru ca m-am suparat pe echipa aceasta. In sezonul trecut, Besiktas, desi este o formatie buna, nu a profitat de ocaziile pe care le-a avut si nu a crezut ca poate reusi performante. Desi a avut o urcare in clasament foarte buna, s-a stins apoi ca o flacara. Nu a crezut ca poate deveni campioana. De aceea

m-am suparat. Daca ar fi avut ambitie, ar fi obtinut performante mult mai bune.

– Care sint obiectivele dumneavoastra la Besiktas?

– Eu am venit la Besiktas pentru ca aceasta echipa sa nu ramina pe pagina a treia a ziarelor. Vreau un singur lucru: toti iubitorii echipei Besiktas sa stie ca aceasta formatie este cea mai buna. Besiktas nu a fost si nu va fi niciodata inferioara echipelor Fenerbahce si Galatasaray, este chiar mai presus decit acestea in unele privinte. Besiktas este clubul numarul unu in Turcia. Care grupare mai are o baza sportiva ca a noastra? Besiktas trebuie sa creada, sa nu ramina pasiva. Nimeni nu ne va putea opri daca am fi uniti. Besiktas a terminat sezonul trecut pe locul trei. Acum, ca niste atleti, va trebui sa lasam in urma noastra mai intii echipa de pe locul doi, apoi pe cea de pe primul loc. Trebuie sa fim in frunte si pentru aceasta avem nevoie, in primul rind, de sprijinul suporterilor.

– Ce mesaj transmiteti iubitorilor clubului Besiktas?

– Sa aiba incredere in noi.

– Cite ore pe zi acordati fotbalului?

– De dimineata, de la ora 8.00, pina seara tirziu. Muncesc foarte mult si este normal.

– Care este fotbalistul dumneavoastra preferat?

– In fiecare an apar noi vedete, am vazut aceasta si la ultima editie a Cupei Mondiale. Stelele fotbalului mondial s-au schimbat. In perioada mea, vedetele erau Beckenbauer, Pele si Di Stefano pe care ii pot enumera ca raspuns la aceasta intrebare.

– Care este cel mare vis al dumneavoastra in afara fotbalului?

– Toate idealurile mele sint legate de fotbal. Un antrenor este considerat bun cind cistiga si prost cind pierde. Unul dintre visele mele este sa creez un echilibru in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS