29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDinel si „umbrele“ sale

Dinel si „umbrele“ sale

Doctor in economie, asa cum ii place sa se prezinte pe la emisiunile televizate, desi nu ezita sa spuna ca a fost si militian, Dinel Staicu lasa impresia ca peste putin timp ar putea deveni si doctor in fotbal. Mai ales daca va fi ajutat si de rezultate – pina acum, Universitatea a mers exceptional -, Dinel nu se va sinchisi, cu siguranta, de remarcile ironice ale unora, precum Chivorchian („Domnu’ Staicu, dumneavoastra sa vorbiti mai mult prin retur!“), si va pune piciorul in prag, anuntindu-i pe ceilalti finantatori „veterani“ de la echipele din Romania ca a venit „Mesia“, asa cum ne-a dat de inteles OTV-ul duminica trecuta.

Ce place la Dinel este ca omul si cind se lauda (la televizor) o face umil, cu toate ca in realitate Staicu nu este deloc asa. Nu se da in laturi sa recunoasca faptul ca, deocamdata, poate fi considerat un „intrus“ printre maharii din fotbal, dar, in mod sigur, cind face aceasta afirmatie se gindeste la ziua cind smecherasi gen Chivorchian (avem ce avem cu armeanul de la Bacau…) vor veni in genunchi la el.

Pina acolo insa, mai are de asteptat si sesizind ca aici, la el acasa, trebuie sa fie consiliat de oameni care stiu bine ce se petrece si in spatele scenei, Staicu s-a zbatut sa-i tina aproape pe Costel Mitrita si pe Corneliu Stroe, doua nume pe care alde Chivorchian nu le mai pot trece la categoria „intrusi“.

Efectul acestor relatii a fost nesperat de favorabil. Astfel, desi ne temeam ca Universitatea va deveni din start victima unor jocuri necurate, mai ales ca despartirea de Netoiu a fost una cu nabadai, surpriza a fost imensa in sensul ca oltenii s-au strecurat pina acum exact pe culoarele favorabile, cunoscute doar de oamenii versati.

Asadar, luindu-l ca exemplu doar pe Costel Mitrita, Staicu s-a prins cu siguranta ce inseamna sa te bazezi pe un tip care este prieten la catarama cu Gino Iorgulescu (pai, cum credeti ca au ajuns in Banie Lutu si Papura, ca doar nu i s-o fi facut lui Gino mila de ei?), dar si amic, de ani buni, cu Kassai, Mitica Dragomir, Bondrea, Prunea, lista putind continua linistit cu alte 30-40 de nume grele. Ba, ne gindeam ca pina in retur, atunci cind „smecherasii“ campionatului ar fi dispusi sa discute serios si cu patronul Universitatii, ar fi bine ca Staicu sa-i trimita la emisiuni cind pe Stroe, cind pe Mitrita. Cei doi l-ar linisti cu siguranta pe „atotstiutorul“ Chivorchian, ca doar la meciul direct s-a dovedit cine a fost tare…

Pe termen scurt insa, ne asteapta meciul cu Steaua. Daca trecem si de acest hop, atunci noua echipa a Universitatii poate fi considerata lejer drept „fenomenul“ acestui sezon. Iar Dinel se va apropia cu pasi repezi de ziua cind Chivorchian il va lua cu „saru’ mina!“. N-am inteles totusi de ce Staicu ar agrea un primar ca Sechelariu sa-l tina pina la 4.00 dimineata la stadion?! Ba a mai spus ca si rezolva „problema“ de parca a tinut cu tot dinadinsul sa-i alunge cheful de fotbal – ca doar ii revenise… – simpaticului nostru „nea Vasile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS