9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLutu a facut bancuri cu moldoveni

Lutu a facut bancuri cu moldoveni

• „Piticul atomic“ a fost genial, el marcind toate golurile Universitatii • Prunea a fost eliminat in minutul 24 • Leandro si Daouda au debutat oficial in echipa alb-albastra

FCM Bacau – „U“ Craiova 2-3

• Stadion „Dumitru Sechelariu“, spectatori 10.000.

• Au marcat: Fl. Petcu ’72, M. Ilie ’78 / Lutu ’42, ’62, ’81.

FCM Bacau: Prunea 3 – Baciu 5; R. Ciobanu 5; Ardeleanu 4 – Apostol 4; Pitu 6,5; Nivaldo 4 (’24, Ciubotaru 4); Croitoru 4,5 (’55, Fl. Petcu 6,5); Codreanu 5 – Ciocoiu 4,5 (’62, M. Ilie 6); Cursaru 5. Antrenor: D. Dumitriu.

„U“ Craiova: Agachi 6 – Rada 6,5; Papura 6,5; Vochin 6,5 – Miclea 6,5; Sava 7 (’78, Leandro); Badea 7; Stinga 6,5; Ciocoi 6,5 – Lutu 9 (’83, Daouda); Verdes 6,5 (’66, Nica 6). Director tehnic: E. Sandoi.

• Au arbitrat: S. Burloiu 6,5 – M. Deaconu 7; Al. Drogeanu 6.

• Avertismente: R. Ciobanu, Apostol / Papura, Vochin, Rada, Ciocoi.

• Eliminat: Prunea ’24.

• Filmul golurilor: min. 42, 0-1: Ardeleanu a ratat copilareste o degajare, mingea a ajuns la Verdes pe stinga, atacantul oltean a centrat tare in fata portii si Lutu, venit lansat, a inscris de la trei-patru metri; min. 62, 0-2: Sava a plecat ca din pusca pe dreapta, a centrat puternic prin fata lui Ciubotaru, iar Lutu a copiat practic prima reusita; min. 72, 1-2: la o centrare de pe dreapta, fundasii olteni au fost depasiti de Fl. Petcu, atacantul bacauan marcind din apropiere cu capul; min. 78, 2-2: acelasi Petcu a centrat de pe dreapta si M. Ilie a trimis puternic mingea cu capul in diagonala, facind inutil plonjonul lui Agachi; min. 81, 2-3: Badea l-a gasit excelent pe Lutu, acesta a plecat dintre fundasii adversi si singur cu Ciubotaru a strecurat pentru a treia oara mingea in plasa.

Pentru bacauani, acest debut de campionat incepe sa fie un cosmar. Nici nu apucara oamenii lui Sechelariu sa-si vindece cit de cit ranile dupa infringerea de la Timisoara, ca venira oltenii, cu un Lutu ireal, parca vesnic pus pe sotii, sa le naruie practic toate planurile cam exagerate pe care si le facusera in vacanta.

Meciul nu incepuse prea bine pentru noi, gazdele parind hotarite sa obtina cu orice pret victoria. Craiovenii au incasat si destui pumni, totul culminind cu cotul pe care R. Ciobanu l-a „plasat“ direct in dintii lui Papura. Era doar minutul sapte, arbitrul nu a vazut, dar, in aceeasi faza, lovitura cu capul pe care a executat-o Ardeleanu s-a dus putin peste poarta lui Agachi. Iuresul initiat de bacauani le-a jucat insa feste in minutul 24. Atunci, ei au avut de executat o lovitura libera din lateral dreapta, au venit cu totii spre careul lui Agachi, Apostol a gresit centrarea sutind in capul unui oltean, Sava a interceptat, l-a angajat direct pe Verdes si Prunea, incredibil pentru experienta sa, l-a facut KO pe tinarul nostru atacant, fiind eliminat!

In acel moment, Dumitriu l-a schimbat pe Nivaldo, care uitase oricum sa acopere culoarul pe care s-a strecurat Verdes, introducind portarul de rezerva. Ajuns in poarta, Ciubotaru a dat imediat impresia ca era picat din Luna, el gresind doua interventii altfel usoare. In minutul 27 a iesit si Agachi gresit la o centrare si mingea plasata cu capul de Cursaru a lovit transversala. Repriza s-a incheiat totusi cu avantaj pentru olteni, Verdes si Lutu speculind o gafa monumentala a visatorului Ardeleanu.

La reluare s-a vazut ca gazdele vor fi o prada usoara, bacauanii atacind ca bezmeticii, desi cavaleria noastra usoara – Lutu, Sava, Badea, Verdes – ar fi putut sa-i indemne sa fie mai precauti. Evident, au patit-o prin minutul 62, atunci cind Sava si Lutu i-au facut mat, rapizii jucatori craioveni incapatinindu-se sa copieze primul gol.

Uitind insa ca mai era o jumatate de ora pina la final, baietii nostri au inceput sa se distreze si in aceste conditii apararea, lasata si fara sprijin, a fost nevoita sa admire sariturile rezervelor Petcu si M. Ilie, cele doua virfuri proaspat introduse aducind o nesperata egalare.

Noroc cu Lutu. „Piticul“ s-a suparat probabil ca marcase degeaba doua goluri ca la manual, asa ca la nici trei minute dupa ce Ilie a inscris, Lutu s-a desprins fluierind de „statuile“ din apararea bacauana si, singur cu Ciubotaru, nu a avut nici o problema sa scuture din nou plasa.

Desi pina la final mai ramasesera vreo zece minute, gazdele nu au mai avut puterea sa revina. Mai mult, Sandoi si-a permis sa-l inlocuiasca si pe Ionut Lutu, omul serii, pentru a nu-i permite „kilerului“ R. Ciobanu sa se razbune cumva pe excelentul nostru spiridus. Nu de alta, dar vine meciul cu Steaua si pe „Ion Oblemenco“ va fi spectacol mare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS