16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au ratat ultimul test

Tricolorii au ratat ultimul test

Meci amical

Romania – Grecia 0-1

• Stadion „Gheorghe Hagi“, spectatori: 15.000.

• A marcat: Giannakopoulos ’17.

Romania: Stelea (’79, Vintila) – Miu (’80, Iencsi), Gh. Popescu, Chivu – Contra (’82, Ov. Petre), Codrea (’77, V. Munteanu), Gilca (’46, Soava), Mutu (’26, Cernat), Ghioane (’46, Florea) – Pancu (’46, M. Niculae), Ganea (’46, V. Moldovan). Antrenor: A. Iordanescu.

Grecia: Nikopolidis – Dellas, Konstantinidis (’46, Goumas), Kyrgiakos – Seitaridis (’85, Amanatidis), Zagorakis (’46, Basinas), Giannakopoulos (’59, Lakis), Tsartas (’46, Charisteas), Fyssas (’63, Venetidis) – Vrizas (’46, Kaffes), Nikolaidis (’73, Georgiadis). Antrenor: O. Rehhagel.

• Avertismente: Seitaridis, Giannakopolous, Fyssas.

• Au arbitrat: M. Tokat (Turcia) – T. Constantinescu, A. Vidan (ambii din Romania).

Echipa nationala a Romaniei a pierdut miercuri seara, cu 0-1, meciul amical cu selectionata Greciei, care s-a disputat pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta. Aceasta partida a fost ultimul test al tricolorilor inaintea primului meci din preliminariile CE 2004, care se va juca la Sarajevo, in compania reprezentativei Bosniei-Hertegovina.

In disputa cu Grecia, reprezentativa noastra a avut evolutii diferite in cele doua reprize. In prima parte a meciului, elevii lui Iordanescu au jucat incilcit si au initiat putine actiuni periculoase spre poarta lui Nikopolidis, in timp ce elenii s-au aglomerat in defensiva si au declansat citeva contraatacuri rapide, care i-au prins de multe ori pe picior gresit pe fundasii nostri. Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul 17 de catre Giannakopoulos, care a sutat sub transversala dintr-o lovitura libera de la 20 de metri.

In repriza a doua, actiunile ofensive ale tricolorilor s-au inmultit, insa lipsa de concentrare a atacantilor nostri in fazele de finalizare a pastrat neperforata poarta lui Nikopolidis. Viorel Moldovan si Marius Niculae au irosit citeva oportunitati de a marca, ultimul reusind chiar sa inscrie in minutul 75, insa golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Cea mai mare ocazie a Romaniei i-a apartinut lui Iencsi, care a reluat in bara mingea centrata de D. Florea.

Tineretul a remizat

Tot miercuri, dar la Medgidia, s-a disputat si partida dintre echipa nationala de tineret a Romaniei si selectionata similara a Greciei. Meciul s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, golul tricolorilor fiind marcat de Zicu (’54), iar pentru greci a inscris Spertas (’90). Selectionerul interimar al Romaniei, Nicolae Manea, a utilizat urmatoarea distributie: Stancioiu – Forminte, Maftei, Marincau – Paraschiv (’71, Baltoi), Grigorie (’46, Stancu), Tamas, Zicu (’88, Tanasa), Maxim – Oprita (’77, D. Niculae), Chihaia (’46, Cotan).

Bosnia a pierdut

Trei dintre cele patru adversare ale Romaniei din preliminariile CE 2004 – Bosnia-Hertegovina, Norvegia si Luxemburg – au pierdut amicalele pe care le-au sustinut miercuri seara, in timp ce Danemarca a cistigat. Norvegia a fost invinsa in propriul fief, cu 0-1, de Olanda, Bosnia-Hertegovina a pierdut, cu 0-2, la Sarajevo, intilnirea cu Iugoslavia, Luxemburg a cedat cu 0-2 disputa de pe teren propriu cu Maroc, iar Danemarca a cistigat, cu 1-0, meciul din deplasare cu Scotia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS