22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Autogolul“ lui Gica Popescu

„Autogolul“ lui Gica Popescu

Este greu de spus ce l-o fi indemnat pe Gica Popescu sa semneze cu Dinamo, mai ales ca la banii despre care s-a scris ca ii va primi in „Stefan cel Mare“ l-ar fi luat si Barcelona. Ba, de rusine, spaniolii i-ar fi dat si dublu, daca nu triplu, sa nu zica lumea ca tin jucatori cu doar 150.000 de dolari pe sezon…

Nimeni nu l-ar fi acuzat pe Gica daca semna, sa spunem, cu FC National, ba, dimpotriva, lumea

l-ar fi inteles ca vrea sa stea cu familia in Bucuresti. Dar sa mergi la Dinamo cind oltenii te considerau unul dintre simbolurile lor este deja o blasfemie.

Aici, acasa, nimeni nu il mai intelege pe Gica Popescu. La 19 ani, cind avea mintea cruda, a fugit de la Steaua lui Valentin Ceausescu, riscind chiar puscaria doar pentru a juca la Universitatea, echipa care i-a fascinat copilaria. Poate ca ar fi fost mai bine ca acum, la maturitate, „Baciului“ sa-i fi revenit mintea din tinerete…

Nu zicem ca la 35 de ani Gica Popescu ar fi trebuit sa aleaga cu ochii inchisi tot Universitatea. Totusi, nu uitam ca, in nenumarate rinduri, el a declarat ca dupa mai bine de zece ani petrecuti in fotbalul cinstit din Occident nu va mai evolua in porcaria de campionat din Romania. Era vorba de blazonul nepatat al unui mare sportiv care acum s-a facut tandari.

E dificil de spus de ce Popescu a fost asa de crud cu el insusi, indiferent de ce avantaje i s-au promis. Daca nu stim ce va cistiga cu adevarat dupa hotarirea pe care a luat-o marti noapte, intuim insa ce va pierde. In primul rind, oltenii lui de acasa, care pina acum il idolatrizau, il vor considera un tradator, desi „Baciul“ nu este obligat sa dea nimanui socoteala pentru deciziile sale. Apoi, sintem convinsi ca lui „Tica“ Zamfir, omul care l-a format pe marele Gica Popescu, i s-a rupt sufletul cind a aflat ca acela pe care l-a ascuns prin ’87 de furia lui Valentin Ceausescu a ajuns dinamovist la 35 de ani. In sfirsit, nici nu vrem sa ne gindim ce o fi in inima lui nea Costica Popescu din Calafat, omul care tot atunci, in ’87, era cel mai mindru tatic din toata Oltenia ca Gicuta al lui jurase dragoste pe viata Universitatii.

Ar mai fi o speranta: ca „Baciul“, chinuit de remuscari, sa nu-si mai onoreze intelegerea cu Dinamo. In acel moment l-am iubi poate mai mult ca oricind si am fi convinsi ca pustii de la Viitorul „GP“ se pregatesc pentru Universitatea si nu, Doamne-fereste!, pentru Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS