15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCind Cristescu nu-i acasa...

Cind Cristescu nu-i acasa…

Pavel Badea nu este doctor si nici antrenor la Universitatea, la fel cum nici Sava nu este Rivaldo. Lipsa acestor calitati nu i-a impiedicat insa pe cei doi sa se ia la harta, cu toate ca actuala echipa a Craiovei exact de batai „in familie“ mai ducea lipsa.

Conflicte de acest gen se petrec destul de des si la echipe mult mai titrate decit Universitatea. La noi insa a surprins graba conducerii de a dezvalui scandalul cu riscul de a face tandari imaginea clubului si asa destul de precara.

Mai mult, sesizezi usor ca actualii sefi ai alb-albastrilor tind sa-l sprijine pe Badea, desi ambii „cocosi“ sint la fel de vinovati. Sava, desi accepta ca mai cuminte ar fi fost sa-l ignore pe „Badita“ decit sa-i sara mustarul, nu mai intelege nici el mare lucru. A rezistat ca nimeni altul la presiunile si amenintarile lui Netoiu si acum se vede trimis la colt, in rind cu juniorii. Practic, desi domina clar ca valoare actualul lot, lui „Savarina“ i se sugereaza sa „intre in front“ si eventual sa care si bagajele veteranilor.

In ceea ce il priveste pe Badea, mai mult ca sigur ca nici acesta nu a vrut sa se ajunga unde s-a ajuns. A incercat sa ii dea un sfat lui „Savarina“, probabil nu pe cel mai nimerit ton, si s-a trezit „contrat“ de un jucator cu zece ani mai tinar, dar cu o personalitate puternica. Badea are dreptate si cind spune ca in cei noua ani pe care i-a petrecut peste hotare a inteles ca meseria de fotbalist trebuie respectata, dar, in acelasi timp, trebuie sa admita ca acolo nici un jucator nu are dreptul sa se uite in ciorba altui coleg. Pentru asta sint platiti antrenori si conducatori, in nici un caz fotbalisti… Oricum, indiferent cit a gresit acum, nici lui „Badita“ nu i se pot sterge dintr-o data lucrurile extraordinare pe care le-a facut pentru Universitatea. Mai trecut prin viata decit Sava, el ar trebui sa se intrebe totusi de ce scandalul de luni a depasit peretii vestiarelor, cind logic era ca incidentul sa ramina in familie.

Despre „Savarina“ ar mai fi citeva lucruri de spus. Este vedeta si se comporta ca atare. Chiar daca modestia nu il da afara din casa – si nu este nimic rau in asta -, Sava are un bun-simt iesit din comun. A spus, ca multi altii, ca iubeste Universitatea, dar este printre putinii care nu au tradat. Ii respecta cu sfintenie pe Sorin Cirtu si pe Nae Tilihoi, oamenii care l-au ajutat sa devina fotbalist de clasa. Pe de alta parte, pe teren nu ar accepta sfaturi decit de la Silvian Cristescu, cel despre care „Savarina“ a spus alaltaieri ca este singurul om care merita sa fie „lider“ al Universitatii: „In rest, toti sintem niste copii care probabil nu vom intelege niciodata cit s-a chinuit Cristi pentru binele acestei echipe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS