19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii subtiri, mai e mult de lucru!

Victorii subtiri, mai e mult de lucru!

Peste 5.000 de spectatori au asistat simbata dupa-amiaza la amicalul dintre Universitatea si Cimentul Fieni, disputat pe stadionul „Ion Oblemenco“ si incheiat cu victoria alb-albastrilor cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Lutu (’32), Bratu (’75), respectiv Albulescu (’62). Oltenii si-au luat astfel o palida revansa pentru eliminarea din Cupa Romaniei, din sezonul trecut, insa prestatia Universitatii nu a multumit publicul din tribune, mai ales ca acesta a fost ultimul meci de verificare inaintea startului sezonului.

Emil Sandoi a folosit urmatoarea distributie: Agachi – Vochin, Papura, Rada – Miclea, Nica, Badea, Ciocoi – Leandro, Lutu – Verdes. Au mai jucat: Bratu, Mirea, Dragomir, McBreen, Plesan si Mot. De cealalta parte, tehnicianul echipei Cimentul Fieni, Petre Gigiu, i-a trimis in teren pe: I. Ilie – Albulescu, Nicola, Ispas, Ciolan – Nita, Tarcea, Jecu, Ionica – B. Popescu, M. Ilie. Au mai evoluat: Balea, Rosca, Humelnicu, Radu, Iordache, Mielusica, Codreanu, Costache, C. Dumitru si Gingu. Partida a fost arbitrata de S. Bogdan, Ad. Mirea si L. Predut.

Fieniul a jucat cu Vincon pe tricouri

Aparitia echipelor pe teren a creat confuzie in rindul spectatorilor. Cimentul a jucat in tricouri albe, cu sigla Vincon pe piept, a fostului actionar al Universitatii. Cei din Fieni au venit cu un rind de echipament albastru, dar pentru ca oltenii erau imbracati la fel, au primit tricourile cu sigla folosita pe vremea lui Netoiu. Si noi care credeam ca echipamentele inscriptionate cu Vincon au fost deja arse…

Daca in prima repriza, jocul oltenilor s-a legat, asistind la citeva actiuni ofensive frumoase, in repriza secunda, oaspetii au indraznit mai mult in ofensiva, punindu-i in dificultate pe alb-albastri, care s-au vazut destul de rar pe teren. Universitatea a deschis scorul prin Lutu, in minutul 32, care a primit o pasa de la Ciocoi, a driblat doi adversari si a sutat puternic la colt. In minutul 62, capitanul Cimentului, Albulescu, a patruns pe flancul drept si a sutat puternic sub transversala, restabilind astfel egalitatea pe tabela de marcaj. Oaspetii puteau sa-si mareasca avantajul in minutul 70, dar Nica a salvat in extremis din fata a trei atacanti din Fieni. Tot el a fost protagonistul fazei din minutul 75, cind oltenii au marcat golul victoriei. Nica a executat excelent o lovitura libera de la aproximativ 35 de metri, portarul I. Ilie a respins cu greutate in fata, iar Bratu, aflat pe faza, a reluat cu capul in plasa.

Miclea – surpriza placuta, Verdes si Leandro – deziluzii

Interesant ar fi de aflat cum au evoluat alb-albastrii la ultimul amical inaintea debutului in noul campionat. Desi nu beneficiaza de un fizic corespunzator postului, portarul Agachi se zbate sa apere cit mai bine, desi nu are concurenta intre buturi. In linia defensiva, doar Papura da siguranta jocului, Vochin si Rada fiind destul de nesiguri in interventii. Acestia din urma urca frecvent in careul advers, la loviturile de colt, insa se repliaza cu greu in aparare, lasind astfel spatii libere atacantilor adversi.

Linia mediana a fost punctul forte al echipei in meciul de simbata, Badea si ceilalti construind bine si impingind mereu jocul spre poarta adversa. Surpriza placuta a constituit-o Miclea, folosit mijlocas dreapta, pe postul lui Sava, accidentat, deocamdata, care stie sa protejeze mingea, da siguranta jocului si centreaza bine. Badea are de partea lui experienta, iar Nica este un bun executant al loviturilor libere. Pe stinga, Ciocoi este constant in joc si face multumitor ambele faze, defensiva si ofensiva.

Atacul este insa marea problema a Universitatii. Folosind un sistem cu un virf impins (Verdes) si doi atacanti in spatele lui (Lutu si Leandro), in lipsa unor alte solutii, Sandoi se bazeaza pe inventivitatea tehnica a acestora. Din pacate, Leandro si Verdes au deziluzionat simbata. In repriza secunda, brazilianul a gresit toate pasele, iar Verdes a atins doar de citeva ori mingea, nestiind sa speculeze spatiile libere, preferind sa stea intre fundasii adversi. Despre Lutu am putea spune ca a driblat tot ce a intilnit in cale, insa de multe ori actiunile lui se derulau de-a latul terenului.

Plesan si McBreen au marcat impotriva Gilortului

In primul amical al Universitatii de simbata, desfasurat pe stadionul din Lunca Jiului, elevii lui Emil Sandoi au cistigat cu 2-1 (2-0) in fata divizionarei B Gilortul Tirgu Carbunesti. Golurile au fost marcate de Plesan (’23), McBreen (’44), respectiv Bujor (’67 – din penalti).

Universitatea a evoluat in urmatoarea alcatuire: Agachi – Daouda, Dunareanu, Mirea – Dragomir, Plesan, S. Ionescu, Clitnovici, Ursu – Vrajitoarea, McBreen. Au mai jucat: Poenaru, Novaceanu, Cojocaru, Mot, Popa si Tiuga. Acesta din urma este un jucator venit in probe la echipa de tineret a Universitatii, de la D AS Mirsani.

Nicolae Negrila, tehnicianul Gilortului, i-a trimis in teren pe: Bunea – Belu, Ardeoiu, Bujor, V. Luta – C. Luta, Cotet, Velea, Sporis – Aninis, Lapadat. Au mai evoluat: Munteanu, Tudorache, Cretu, Gaman si Brotea. Meciul a fost arbitrat de Fl. Duinea, D. Mitruti si C. Cotora.

Universitatea a obtinut asadar doua victorii subtiri, parerea generala fiind ca Sandoi mai are mult de lucru, desi simbata debutam in campionat impotriva Astrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS