16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurneu de 10.000 de dolari in Romania

Turneu de 10.000 de dolari in Romania

Tenis Club Herastrau si BRD vor organiza, in perioada 10-18 august, a patra editie a turneului international de tenis feminin „Women’s Futures“, a anuntat directorul competitiei, Ion Tupa. Competitia, care este dotata cu premii in valoare totala de 10.000 de dolari si 38 de puncte WTA, se va desfasura sub egida Federatiei Internationale de Tenis (ITF), a Asociatiei Europene de Tenis (ETA) si a Asociatiei Jucatoarelor de Tenis (WTA). La acest concurs vor participa jucatoare din Ucraina, Franta, Iugoslavia, Germania, Austria, Bulgaria, Macedonia, Italia, Polonia, Spania si Romania.

Calendarul turneului este urmatorul: calificarile pentru proba de simplu vor avea loc pe 10 si 11 august, tabloul de calificari fiind alcatuit din 64 de jucatoare. Finalele calificarilor pentru proba de simplu se vor desfasura pe 12 august, zi in care vor avea loc si tragerile la sorti pentru tabloul principal al probei de simplu, alcatuit din 32 de jucatoare, si pentru proba de dublu (calificari si tabloul principal). Tot pe 12 august se vor desfasura calificarile pentru proba de dublu. Pe 13 si pe 14 august vor avea loc cite opt meciuri din cadrul probei de simplu (tablou principal) si patru meciuri de dublu, acestea contind pentru turul intii al celor doua probe. Turul doi al probei de simplu (tabloul principal) si sferturile de finala ale probei de dublu vor avea loc pe 15 august. In cadrul probei de simplu, sferturile de finala se vor desfasura pe 16 august, in aceeasi zi cu semifinalele probei de dublu. Pe 17 august vor avea loc semifinalele probei de simplu si finala probei de dublu. Finala probei de simplu se va juca pe 18 august, aceasta fiind urmata de o ceremonie oficiala de premiere.

In proba de simplu, 32 de jucatoare vor participa direct pe tabloul principal. Organizatorii vor acorda trei wild-card-uri jucatoarelor Monica Niculescu, Ioana Alexandru si Anna Miller. Meciurile se vor disputa pe terenurile din incinta Tenis Club Herastrau.

„In acest an, invingatoarea probei de simplu va primi un premiu de 1.568 de dolari si cinci puncte WTA, iar finalista va cistiga 980 de dolari si patru puncte WTA“, a precizat Tupa, care a mentionat ca, in proba de simplu a turneului, cap de serie numarul unu este jucatoarea romana Ioana Gaspar. La rindul sau, presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a spus ca orice astfel de turneu de tenis este binevenit in Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS