13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Au fugit cu casa de bani

Magazinul apartinind SC GLOB STAR din Tirgu Jiu a fost spart in noaptea de 31 iulie spre 1 august de doi necunoscuti. Acestia au patruns in cladire prin escaladarea ferestrei. Pentru ca nu au putut sa o deschida, hotii au luat casa de bani care cintarea 250 de kilograme, pe care au scos-o pe usa din spate a imobilului. Patronul magazinului, Eleonor Bonculescu, a precizat ca in casa de bani avea 9.000 de dolari, 800 de euro, 34 de milioane de lei si bijuterii in valoare de 50 de milioane de lei.

(C.C.)

Taximetrist tilharit

Doi romi care au jefuit un taximetrist au fost prinsi de politisti, dupa cercetari care au durat mai bine de doua saptamini. In noaptea de 13 spre14 iulie, taximetristul Alin Dobleaga din Tirgu Jiu a fost solicitat de catre doi tineri sa-i transporte in comuna Scoarta. Ajunsi intr-o zona impadurita, acestia l-au amenintat pe conducatorul auto cu cutitul si l-au deposedat de bunuri in valoare de cinci milioane de lei. Cercetarile au fost ingreunate de faptul ca taximetristul nu a reusit sa retina semnalmentele celor doi agresori. In cele din urma s-a stabilit ca acestia sint Florin Bambaloi, de 19 ani, si Narcis Burcina, de 18 ani, romi domiciliati in comuna Scoarta. Ei au fost prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventiva.

(C.C.)

Carne stricata – scoasa de la comercializare

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV )Olt au continuat si in aceasta saptamina seria controalelor efectuate in rindul agentilor economici din domeniu. La SC STAR, din comuna Potcoava, inspectorii sanitari au depistat 388 de kilograme de carne alterata si alte 72 de kilograme de preparate din carne de o aceeasi „calitate“. Marfa a fost confiscata, valoarea ei ridicindu-se la aproape 14 milioane de lei. Firma in cauza nu a primit insa nici o sanctiune (!?) In total, inspectorii DSV Olt au confiscat aproximativ 500 de kilograme de carne, preparate din carne, oua si produse lactate, in valoare de 16 milioane de lei din cauza nerespectarii legislatiei igienico-sanitare in vigoare.

(M.M.)

Fila cec falsa pentru piese auto

Aurel Cojocaru, de 44 de ani, din orasul Draganesti-Olt, administrator la SC ROYAL COJOCARU SNC, este urmarit penal pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals. Acesta a emis in favoarea SC AGROCOM SERV SRL Caracal, in luna februarie 2002, o fila cec de peste 50 de milioane de lei, drept contravaloare piese auto. Aurel Cojocaru nu avea insa acoperire in contul deschis la BRD Slatina, aflindu-se in interdictie bancara. (A.M.A.)

Oficiul Comercial Craiova 1 are un nou sediu

Directia de Telecomunicatii Dolj anunta ca Oficiul Comercial Craiova 1 s-a mutat din strada Unirii in strada Madona Dudu, bl. 2, vizavi de cinematograful Modern.

Reguli pentru inscrierea elevilor in clasa intii

Inspectoratul Scolar Mehedinti a impus anumite reguli pentru inscrierea elevilor in clasa intii pentru a nu se confrunta cu situatia din anii trecuti, cind pe liste figurau mai multi copii decit in realitate. Perioada de inscriere este 1-20 august. Parintii vor depune la secretariatul scolilor dosarele incluzind si certificatele de nastere ale copiilor in original.

(R.G.)

In Drobeta Turnu Severin incepe faza zonala a concursurilor pompierilor militari

La Detasamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin va avea loc luni, 5 august, incepind cu ora 8.30, festivitatea de deschidere a fazei zonale a concursurilor profesionale ale pompierilor militari, cu participarea loturilor de pompieri din judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Caras-Severin si Vilcea. Concursurile vor debuta cu proba scara de fereastra, ce se va desfasura la turnul de instructie al detasamentului, si va continua in dupa-amiaza aceleiasi zile, pe stadionul municipal din Turnu Severin, cu proba stafeta 4×100 m. Intrecerile vor continua si marti, 6 august, incepind cu ora 8.30, tot pe stadionul municipal, cu probele „Pista cu obstacole 100 m“ si „Dispozitivul de interventie la motopompa“, urmind ca la ora 14.00 sa aiba loc festivitatea de premiere a echipajelor cistigatoare. La aceste manifestari pot lua parte toti cei care doresc sa asiste la desfasurarea unor probe deosebit de spectaculoase si de inalta maiestrie profesionala, intrarea fiind libera. Potrivit lui Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“, aceste concursuri au loc anual si constituie o traditie pentru pompierii militari mehedinteni, facind parte din programul activitatilor dedicate zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor Militari din Romania.

(R.G.)

Blocurile de pe Calea Craiovei vor fi inchiriate

Consilierii locali severineni au aprobat in ultima sedinta din luna iulie proiectul de hotarire privind preluarea in proprietarea publica a municipiului a celor trei blocuri construite in zona Calea Craiovei si criteriile de repartizare a locuintelor sociale in vederea inchirierii. Viceprimarul Ilie Pisoi a precizat ca locatarii care timp de doua luni nu vor achita cheltuielile cu intretinerea si chiria vor fi evacuati fara drept de apel in instanta.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS