13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Nastase neaga existenta unor fisuri in PSD

Adrian Nastase neaga existenta unor fisuri in PSD

Liderul PSD, Adrian Nastase, a apreciat ieri dupa sedinta Delegatiei Permanente a partidului, ca informatiile aparute in presa referitoare la existenta unor fisuri in interiorul PSD sint „scenarii de vacanta“, precizind ca informatiile respective au fost discutate de conducerea partidului in cadrul acestei reuniuni.

„Am urmarit cu atentie unele comentarii aparute in presa, in special in ziarul National, care incearca sa induca ideea unor fisuri in interiorul partidului“, a spus Nastase, adaugind ca autorii acestor articole au probabil alte surse de informare, pe care PSD nu le cunoaste.

Premierul a afirmat ca, dupa discutiile avute in permanenta cu organizatiile PSD, nu a observat „nimic de acest gen“, ci, dimpotriva, organizatiile „au subliniat de fiecare data capacitatea de a lucra in mod unitar“. Ultimele articole aparute in presa pe aceasta tema „sint, in mod obisnuit, scenariile de vacanta, le cunoastem din alti ani“, a mai spus Nastase, referindu-se si la preocuparile presei legate de ce spune sau cum spune presedintele Iliescu.

Presedintele PSD a dat asigurari ca viata politica, cel putin la nivelul partidului pe care il conduce, este stabila. Secretarul general al PSD, Cozmin Gusa, a apreciat, la rindul sau, intr-o conferinta de presa, ca este poate firesc ca, intr-o perioada in care celelate partide au asemenea probleme, cineva sa incerce sa induca o idee ca exista probleme asemanatoare si la nivelul PSD.

Referindu-se la informatiile din presa privitoare la o eventuala colaborare intre presedintele Ion Iliescu si fostul lider al PD. Petre Roman, Gusa a afirmat ca PSD n-ar avea nici un motiv sa fie deranjat de o astfel de colaborare, intrucit Petre Roman nu este membru al PSD. El a precizat insa ca nu a auzit pe nici una dintre personalitatile vizate vorbind despre o asemenea ipoteza.

Intrebat daca Petre Roman ar avea loc in PSD, Gusa a afirmat ca nu are nici o informatie ca fostul lider democrat si-ar fi exprimat intentia de a intra in PSD. „Am observat in ultima vreme o preocupare pentru cariera politica a lui Petre Roman, ca si pentru o eventuala cariera politica a unui alt fost, Emil Constantinescu“, a aratat secretarul general al PSD, apreciind ca este neproductiv sa se vorbeasca tot timpul despre fosti si despre proiectele pe care acestia ar dori sa le faca, pentru a cincea sau a saptea oara pentru Romania, dupa atitea esecuri repetate in activitatea politica.

In opinia lui Cozmin Gusa, in cazul in care Petre Roman si Emil Constantinescu vor sa dezvolte anumite proiecte politice, ar fi foarte important ca acestia „sa vina sa le enunte de la orice masa, in loc sa bage pe usa din dos fel de fel de intentii pe care le au“. „Eu cred ca este vorba si de o anumita jena pe care o au cei doi in urma esecurilor din politica pe care le-au avut, dar daca sint asa de vinjosi si doresc sa faca o noua cariera politica, pe un alt culoar care le-ar fi deschis in continuare, cred ca e bine sa o faca deschis si sa-si asume un succes sau un eventual insucces“, a mai spus el.

Conducerea PSD a desemnat opt grupuri de lucru care vor analiza situatia din filiale

Delegatia Permanenta a PSD a decis ieri constituirea a opt grupuri operative de lucru la nivelul acestui for, urmind ca acestea sa analizeze situatia de la nivelul organizatiilor judetene ale partidului, prima actiune fiind reprezentata de o analiza a presei centrale si locale.

„In urma discutiilor avute la intilnirile de la Sibiu, Snagov si Suceava, am hotarit sa facem o noua repartizare a colegilor din Delegatia Permanenta in ceea ce priveste raspunderile teritoriale si organizatiile de care acestia vor raspunde“, a afirmat presedintele PSD, Adrian Nastase, precizind ca au fost stabilite opt grupuri operative de lucru, care vor examina situatiile de la fiecare organizatie judeteana.

Aceste grupuri operative isi vor incepe activitatea cu o analiza a presei centrale si locale, lucru care va dura pina la jumatatea lunii august, urmind ca apoi sa aiba loc discutii directe cu conducerea organizatiilor PSD, pentru a vedea unde sint anumite „probleme, ce sugestii pot fi facute in legatura cu anumite aspecte care ar trebui sa fie modificate“, a mai spus Nastase. Conducerea PSD este foarte interesata de eliminarea oricaror situatii care pot fi asimilate cu coruptia, precum si de anumite aspecte care tin de desfasurarea activitatilor de partid in alt mod decit in stricta concordanta cu legea, a adaugat Adrian Nastase.

Secretarul general al PSD, Cozmin Gusa, a declarat, la rindul sau, intr-o conferinta de presa, ca aceste grupuri operative formate la nivelul Delegatiei Permanente, care se vor ocupa de problemele cu specific regional, au fost construite in asa fel incit in componenta lor sa intre membri care nu reprezinta organizatiile judetene vizate, de care raspund sau din partea carora au candidat pentru parlament.

Potrivit unui document distribuit presei, de judetele Vrancea, Vaslui, Galati, Hunedoara si Vilcea se vor ocupa Alexandru Athanasiu, Florin Georgescu si Ioan Rus. De organizatiile din Constanta, Bacau, Satu Mare, Salaj, Covasna si Ilfov se vor ocupa Cozmin Gusa, Dan Ioan Popescu si Marian Sirbu. Pentru organizatiile din Bihor, Mehedinti, Ialomita, Giurgiu si Alba au fost desemnati Nicolae Vacaroiu, Rodica Stanoiu si Mihai Tanasescu, iar pentru Arad, Botosani, Braila, Tulcea si Timis, Viorel Hrebenciuc, Serban Mihailescu si Leonard Cazan. Grupul constituit din Ioan Mircea Pascu, Hildegard Puwak si Ilie Sirbu i-au fost alocate judetele Neamt, Iasi, Cluj, Bistrita Nasaud si Mures, iar de judetele Brasov, Prahova, Dimbovita, Harghita si Dolj se vor ocupa Octav Cozminca, Miron Mitrea si Acsinte Gaspar. Organizatiile PSD din Teleorman, Buzau, Caras-Severin, Gorj si Sibiu intra sub responsabilitatea lui Valer Dorneanu, Doru Ioan Taracila si Mircea Geoana, iar grupului operativ format din Ion Solcanu, Sorin Oprescu, Georgiu Gingaras si Ecaterina Andronescu i-au fost repartizate judetele Maramures, Suceava, Calarasi, Arges si Olt.

Potrivit documentului, de organizatiile din Bucuresti se vor ocupa Adrian Nastase, Alexandru Athanasiu, Florin Georgescu, Ioan Rus, Cozmin Gusa, Dan Ioan Popescu si Marian Sirbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS