31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDistinctiile nu costa, dar dau bine la electorat

Distinctiile nu costa, dar dau bine la electorat

Unul dintre consilierii locali ai municipiului Tirgu Jiu si-a anuntat intentia de a le propune colegilor sai sa-l declare pe tenismenul Florin Mergea cetatean de onoare al urbei gorjene. Mergea a adus faima municipiului Tirgu Jiu, dupa ce in urma cu un an a devenit campion mondial de juniori, iar anul acesta a cistigat finala de dublu a turneului de la Wimbledon.

Inainte de a acorda distinctii, consilierii locali ar trebui sa se gindeasca insa la asigurarea unor conditii optime de pregatire atit pentru tenismenul care a reprezentat cu onoare orasul, cit si pentru alti sportivi care doresc sa-l urmeze.De obicei, Mergea se pregateste acasa, pe terenurile amenajate de familie, si in turneele la care participa. De multe ori insa, atunci cind se afla la Tirgu Jiu, sportivul isi face pregatirea fizica pe terenul secund din incinta stadionului „Municipal“. Cum starea acestuia este jalnica, este greu de crezut ca Florin Mergea se va bucura mai mult de titlul de cetatean de onoare decit de crearea unor conditii de pregatire adecvate. Primaria a promis ca se va ocupa de acest teren (pe care de regula se antreneaza echipe de fotbal) inca de anul trecut, cind tehnicianul Emil Sandoi a solicitat conditii mai bune de pregatire pentru echipa locala de fotbal Pandurii. Din pacate terenul s-a degradat si mai mult in aceasta vara pentru ca echipele de juniori de la Pandurii se pregatesc inca acolo in lipsa unui alt teren de antrenament.

Mergea invata pentru bacalaureat

Tenismenul gorjean esrte legitimat la CSS Tirgu Jiu, are 17 ani si a absolvit in acest an cursurile Liceului cu Program Sportiv. Din cauza programului competitional extrem de incarcat de la inceputul verii, Mergea nu a putut sa-si sustina si examenul de bacalaureat. Cum el a reusit in ultimul an sa-si sustina examenele din doi ani de studiu (clasele a XI-a si a XII-a), iar intre concursurile din acest an s-a pregatit intens, este de asteptat ca in sesiunea de toamna sa promoveze si bacalaureatul. Tatal sau Mergea, a spus ca fiul sau are ambitia de a se pregati la fel de bine atit la tenis, cit si la scoala. De aceea, in timpul turneului de la Wimbledon, dar si la celelalte concursuri la care a participat, Florin a avut mereu cu el manualele scolare si a invatat.

In ceea ce priveste concursurile la care a participat, Florin Mergea a cistigat recent turneul de dublu pentru juniori de la Wimbledon, performanta pe care nu au mai realizat-o alti romani. In iarna, el a fost la un pas de a cistiga si titlul de la Australian Open, dar partenerul sau de la dublu, Horia Tecau, s-a accidentat chiar in timpul disputarii finalei si perechea romana a abandonat meciul. Tot anul acesta, cei doi juniori au fost convocati si in lotul Romaniei pentru Cupa Davis. Ei nu au disputat meciuri oficiale, dar s-au pregatit alaturi de ceilalti componenti ai echipei si au sustinut un joc demonstrativ in compania cuplului Ilie Nastase / Gheorghe Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS