24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDivizia D va avea 18 echipe

Divizia D va avea 18 echipe

Conducerea AJF Dolj a organizat ieri o conferinta de presa in care anuntat ca, din sezonul viitor, Divizia D va avea in componenta 18 echipe, nu 16 ca in prezent. Decizia a fost luata in urma insistentelor unor grupari din orasele doljene – Filiasi si Segarcea – care au resurse financiare si baze sportive satisfacatoare, dar activeaza in Categoria Elita. Dupa ce au primit acordul FRF, oficialii AJF au consultat telefonic cele 16 grupari din Divizia D daca sint de acord cu marirea numarului de echipe din primul esalon al fotbalului judetean. Din cele 16 formatii, doar Tricolor Sadova nu a fost de acord cu schimbarea sistemului competitional.

Primul loc va fi ocupat de Aquaterm Filiasi, formatie care a retrogradat in sezonul trecut in Elita. Pentru cel de-al doilea loc din noul sistem competitional sint vizate echipele de pe locurile doi si trei din seriile de Elita. Pina acum, doar Pro Gps Segarcea si-a manifestat intentia de a participa la meciul de baraj, Recolta Urzicuta urmind sa dea un raspuns pina martea viitoare. Daca echipa din Urzicuta va fi de acord, va juca barajul cu Pro Gps Segarcea, pe 11 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Constructorul“. Daca raspunsul celor din Giurgita va fi negativ, formatia din Segarcea va ocupa ce de-al doilea loc. In sezonul viitor vor retrograda direct trei echipe, iar alte formatii vor sustine meciuri de baraj cu echipele din locul doi din Elita.

De asemenea, oficialii AJF au anuntat ca Supercupa Doljului se va disputa pe 14 august, de la ora 18.00, pe stadionul „Constructorul“. Fata in fata se vor afla formatiile Chimia Craiova – campioana Diviziei D – si Viitorul Cosoveni – cistigatoarea fazei judetene a Cupei Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS