16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUn luptator roman ar putea reprezenta Scotia

Un luptator roman ar putea reprezenta Scotia

Un sportiv roman, Viorel Etko, ar putea reprezenta Scotia in concursul de lupte din cadrul celei de-a 17-a editii a Jocurilor Commonwealth-ului, care se vor disputa, in perioada 26 iulie – 4 august, la Manchester.

Viorel Etko, care are 24 de ani, activeaza la un club din Glasgow si este campion al Scotiei la categoria 54 kg. Luptatorul roman locuieste in Scotia de trei ani, iar in luna mai a acestui an s-a casatorit cu o scotianca. Totusi, desi a fost deja nominalizat in echipa Scotiei, Etko nu poate concura deocamdata, intrucit nu a primit pina acum cetatenia acestei tari. Imediat dupa ce Etko s-a casatorit, oficialii Federatiei Scotiene de Lupte au facut toate demersurile pe linga Ministerul de Interne pentru ca sportivul roman sa dobindeasca cit mai repede cetatenia tarii de adoptie, desi aceasta procedura dureaza in mod normal intre sase luni si un an. In plus, reprezentantii federatiei scotiene i-au trimis o scrisoare premierului Tony Blair, in care solicita ca romanul sa ia cetatenie in regim de urgenta.

„Am primit un raspuns de la biroul lui Tony Blair in care ni se precizeaza ca acest caz a fost trimis la Ministerul de Interne, unde va fi tratat in regim de urgenta. Viorel continua sa se pregateasca, sperind ca va putea concura. Termenul limita pina la care poate primi pasaportul scotian este 31 iulie, mai tirziu fiind in zadar. Ar fi foarte suparat pentru ca se pregateste din greu“, a mentionat un oficial scotian.

Secretarul general al Federatiei Romane de Lupte, Vasile Puscasu, a spus: „Nu am auzit de el. Probabil ca nu a fost un sportiv cu rezultate deosebite. Totusi, mai exista posibilitatea ca el sa-si fi schimbat numele, pentru ca mai multi luptatori de valoare au ramas in strainatate in decursul anilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS