27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii si-au confirmat valoarea

Gorjenii si-au confirmat valoarea

La Clubul Sportiv Pandurii exista deja o traditie ca atletii sa nu se intoarca de la nici un concurs fara sa cistige cel putin o medalie. S-a intimplat la fel si la recentele Campionate Nationale de atletism pentru juniori, intrecere la care s-au deplasat cinci dintre cele mai mici sportive care se pregatesc sub indrumarea antrenorilor Viorica Dima si Ion Bura la clubul reprezentativ al municipiului Tirgu Jiu.

Gabriela Neacsu este debutanta la Pandurii

Competitia rezervata juniorilor III a avut loc la Medias si a reunit sportivi de la multe cluburi din toata tara. Surpriza a constituit-o clasarea pe locul al treilea la 3.000 de metri a Gabrielei Neacsu, atleta care se pregateste la CS Pandurii doar din septembrie 2001. Antrenoarea Viorica Dima a spus ca si celelalte fete au avut o comportare buna, clasindu-se pe primele sapte-opt locuri, desi nici una dintre ele nu se antreneaza de mult timp la Pandurii. Larisa Anastasiu a sosit pe locul al saptelea, iar Loredana Mechenie – – pe locul opt, ambele avind mai putin de trei luni de pregatire. Performanta lor este cu atit mai mare cu cit este prima participare la un concurs national. O comportare laudabila a avut si Roxana Licara, atleta care a concurat intr-o proba noua, cea de 1.500 de metri obstacole si a reusit sa se claseze pe pozitia a saptea.

Antrenoarea Viorica Dima s-a aratat foarte optimista in ceea ce priveste viitorul echipei de junioare, majoritatea fetelor aflate acum la inceput de drum in atletism confirmind increderea antrenorilor. De fapt, mai multi atleti de la Pandurii sint in situatia de a participa pentru prima data la un concurs national, deoarece numarul celor care se pregatesc aici a crescut foarte mult in urma selectiilor organizate de antrenorii clubului.

Cantonament la Tismana

Numarul mare al atletilor care se pregatesc la CS Pandurii a fost apreciat si de primarul Florin Circiumaru, care a fost prezent miercuri pe stadionul „Municipal“ si i-a vazut la lucru pe sportivii care aduc cel mai mare numar de medalii nationale pentru municipiul Tirgu Jiu. Impresionat de numarul mare al atletilor, primarul a promis ca municipalitatea va face in continuare eforturi pentru a le asigura acestora conditii optime de pregatire. In curind, atletii de la Pandurii vor beneficia si de un cantonament modern amenajat in apropierea orasului, la Tismana. Atletii vor avea la dispozitie cinci garsoniere si doua apartamente.

Pina cind atletii vor merge din nou la Tismana, acolo se vor pregati insa luptatorii clubului aflati acum in vacanta. Seniorii de la sectia de atletism a clubului au avut ocazia sa se mai antreneze pe dealurile din zona Tismana si in primavara, cind au fost cazati la Taberele Scolare din zona. Dupa ce vor participa, la sfirsitul acestei saptamini, la Campionatele Nationale de tineret si seniori de la Bucuresti, ei vor reveni din nou la Tismana, ocazie cu care noul spatiu de cantonament va fi inaugurat de conducerea sectiei de atletism de la CS Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS